DOLAR

32,5936

0.36%
EURO

34,8693

0.37%
ALTIN(gr)

2.502,24

0,73%
BİST 100

%
Emeklilikte Yeni Dönem! Başvurular E-Devlet Üzerinden Yapılacak!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Emeklilikte Yeni Dönem! Başvurular E-Devlet Üzerinden Yapılacak!

Emeklilikte Yeni Dönem! Başvurular E-Devlet Üzerinden Yapılacak!

Emeklilik sisteminde bir devrim gerçekleşiyor, yeni dönem geliyor! Emeklilere ve emekli olmak isteyenlere rahatlık sağlayacak bir sistem kuruluyor. Pandemi döneminde de emekli olmak mümkün. Emeklilik başvuruları çevrimiçi sisteme dönüyor. Artık gereksiz zaman kaybedip uzun kuyruklarda beklemeye gerek kalmayacak! İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:00
Emeklilikte Yeni Dönem! Başvurular E-Devlet Üzerinden Yapılacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emeklilere Hayatlarını Kolaylaştıracak Bir Sistem Geliyor!

Emeklilere sevindiren haber geldi! Vatandaşın hayatını kolaylaştırmak için çözümlerin arkası kesilmiyor. Milyonlar erken emeklilik hayaliyle yanıp tutuşuyor. Korona virüs salgını baş gösterdiği ilk andan itibaren, vatandaşların mağdur olmaması adına işten çıkarmalar durduruldu. Ancak emekli olmak için istifa edenler için çıkış yapılabiliyor. Emekli olmak isteyen kişinin başvuruyu Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek yapması gerekmekteydi. Pandemi döneminde, bulaş riskini önlemek amacıyla alınan önlemlerden biri olmasıyla beraber, bundan sonra vatandaşlar için de kolaylık sağlayacak bir sistem geliyor. Emeklilik başvuruları bundan sonra E-Devlet üzerinden yapılacak.

Emeklilik İşlemleri E-Devlette

SSK ile çalışan vatandaşlar işten ayrıldıktan sonra tüm başvuru işlemlerini E-Devletten yapabilecekler. Korona virüs salgınının tüm sektörleri etkilemesiyle kapanan, ara veren, iflas eden işyerlerinden en çok çalışan vatandaşlar etkilendi. Vatandaş ücretsiz izne çıkartılarak kısa çalışma ödeneği ödemesi yapıldıysa bu süreç boyunca emeklilik primleri yatmıyor. Bu sebeple tahmin edilen emekliliğe ayrılma süresinde gecikme yaşanıyor. Ancak tüm şartları yerine getiren kişilerin emekli olmak için Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurması gerekmiyor. Başvurular E-Devlet üzerinden de yapılabiliyor.

Emeklilik Hayallerini Ertelemeye Gerek Yok!

Pandemi döneminde, emeklilik prim günleri tutan vatandaşlar emekli olmak adına gereken işlemlere başlayabilirler. Prim gününü dolduran, bu sebeple işten çıkış isteyen vatandaşların sosyal güvenlik destek primlerine bakılarak işe alınması, kişilerin vermiş olduğu hizmetlerin kısa çalışma alanı içinde bir çalışan tarafından yerine getirilemiyor olması sorun teşkil etmiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP