DOLAR

32,3468

0.07%
EURO

35,0907

-0.15%
ALTIN(gr)

2.321,10

0,10%
BİST 100

%
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Sizi memurluktan atabilir mi?
  • Finans 365
  • Finans
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Sizi memurluktan atabilir mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Sizi memurluktan atabilir mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen kapsamında düzenlenen oturumda konuştu. Erdoğan, CHP'ye geçen belediyelerde endişe içerisinde olanlara seslendi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:00
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Sizi memurluktan atabilir mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin yerel seçimlerde çok fazla ekonomik kayıp yaşadığını ancak demokrasi için bunu yerine getirmeye devam edeceklerini açıkladı.

4.5 yıl boyunca seçimlerin yapılmayacak olduğunu ve 4.5 yıl sonra yeniden seçimlerin yapılacak olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen üyesi memurlara seslendi.

Memurların CHP’ye geçen belediyelerde haklarının devam edecek olduğunu, memurluktan atılmalarına hükümet olarak ve yasal olarak izin verilmeyecek olduğunu, yer değiştirme durumunda ise kendilerinin bu süreci takip edeceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”31 Mart itibariyle tamamlamış olduğumuz seçimlerden sonra bazı belediyelerdeki gelişmelerden rahatsızlık duyma gibi veya bulundukları yerde mücadelelerini kararlı bir şekilde sürdüremeyenler sebebiyle Memur-Sen camiasının asla rahatsızlık duymaması gerekir. İnsanoğlu bir yere kadar menfaatleriyle yürür. – Memur-Sen camiasının seçimler sebebiyle ortaya çıkan tabloda bulundukları yerlerde dimdik duracaklarına inanıyorum. Seni makamından mı alacak? Seni memurluktan atabilir mi? Atamaz. Bu ülkede bir hükümet var. Biz yapılacak zulümlere tribünden seyirci olmayız. Yapılması gereken neyse onu da yaparız. Bütün yargı ve yürütme mekanizmalarını her halükarda başta Memur-Sen olmak üzere yürütmek durumundayız. Memur-Sen camiası üyeleri ‘sendikanı değiştir’ diyenlere karşı dimdik durmalı ve yerini korumalıdır.” dedi.

Erdoğan, sendika değişimine zorlanan olursa bunu kabul etmemek konusunda memurların direnmesini ve kendilerinin bu konuda ilgilenmeye devam edecek olduklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının memurlar üzerinde rahatlatıcı etkisinin olması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP