DOLAR

32,3555

0.1%
EURO

35,1384

-0.09%
ALTIN(gr)

2.322,61

0,17%
BİST 100

%
Artık Ev Hanımları da Düzenli Ödeme Alacak Kim Nasıl Başvuru Yapacak?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Artık Ev Hanımları da Düzenli Ödeme Alacak Kim Nasıl Başvuru Yapacak?

Artık Ev Hanımları da Düzenli Ödeme Alacak Kim Nasıl Başvuru Yapacak?

Edinilen bilgiye göre İŞKUR devlet ile iş birliğine giderek kadınlara ödeme yapmayı hedefliyor. Kadınların iş gücüne katılımı konusunda birtakım sıkıntıların olduğu herkesin malumu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:16
Artık Ev Hanımları da Düzenli Ödeme Alacak Kim Nasıl Başvuru Yapacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Durum böyle olunca devlet çeşitli kurumlarıyla atağa geçerek kadınları iş gücüne çekmeye çalışıyor. Bu durum kimi zaman çocukların bakıcı masraflarını karşılamak olarak cereyan ederken kimi zamanda girişimci kadınları desteklemek ile de kendi h-gösteriyor. Devletin yaptığı bu hamleler sonucu kadınların iş gücüne katılımı noktasında ciddi bir artış söz konusu. Ancak yeterli olmayan bu tabloda devamlılığı korumak da elzem. Durum böylem olunca devlet İŞKUR ile ortak çalışarak ilkokul mezunu ev hanımları için yeni bir destek paketi vereceğini açıkladı. Bu destek paketi ile kadınlar hem meslek öğrenecek hem de aylık ücret alabilecek.

Katılımlar Bitmeden Devam Edecek

6 ay boyunca günlük 108 TL ücret alacak olan kadınlar bu ödemeleri elden teslim almış olacak. Bundan dolayı derslere fiziki katılım çok önemli olacak. Beli bir süre devam etmeyen öğrencilerin ise kaydı silinerek yerime yeni katılımcılar eklenecek. Eklenecek olan katılımcıların ödemeleri ise kursa başladıkları tarihten itibaren başlayacak. Arada geçem farkın ödemesi yapılmayacak. Buna ek olarak başvuru yapacak olan kadınların 18 yaşından büyük 55 yaşından da küçük olası ve hiçbir işte çalışmıyor olması gerekiyor. Tüm bu şartları sağlayan ilkokul mezunu ve ev hanımı olan vatandaşlar hem meslek öğrenecek hem de günlük 108 TL alarak günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek. 6 ayın sonunda ise çalıştıkları alanlarda istihdam edilecekler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP