DOLAR

32,5398

0.15%
EURO

34,9172

-0.2%
ALTIN(gr)

2.437,91

0,09%
BİST 100

%
SMS İle Kredi Veren Bankalar (Şartlar, İstenen Evraklar)

SMS İle Kredi Veren Bankalar (Şartlar, İstenen Evraklar)

Sms göndererek bankalara kredi başvurusu yapmak istiyorsanız hangi bankalara mesajlı kredi talebi oluşturabileceğinizi inceleyebilirsiniz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:00
SMS İle Kredi Veren Bankalar (Şartlar, İstenen Evraklar)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SMS ile kredi alabileceğiniz bankalar arasında gösterebileceğimiz bankalar; Vakıfbank, HSBC, Finansbank, Akbank ve TEB’dir. Teknolojik araçların ve online bankacılığın yaygın olarak kullanıldığı günümüz koşullarında bankalar ön başvuruyu SMS ile talep eder. Bazı bankalara TC kimlik numarası ve talep edilen kredi miktarı yazılarak SMS gönderilirken bazı bankalar ise TC kimlik numarası kontrolü sonrası kişinin edinebileceği kredi miktarını kendileri belirler.

Vakıfbank İle Kredi Başvurusu

Vakıfbank’tan kredi başvurusu yapmak isteyen tüketiciler internet sitesine girerek TC kimlik numarası ile başvuru yapabilirler. SMS göndererek başvuru yapmak isteyenler ise 5724’e TC kimlik numaralarını göndererek ön başvuru gerçekleştirebilirler. Başvuruları olumlu ya da değil ise banka bilgilendirme mesajı gönderir. Mesaj karşılığı kişiden 1 TL SMS ücreti tahsil edilir.

Başvurunun olumlu olması durumunda banka temsilcileri aracılığı ile müşteriyle iletişime geçer ve kişiyi edinmek istediği kredi ve vadeleri konusunda bilgilendirerek şubeye davet eder.

Vakıfbank’ın istediği evraklar ise;

  • Kimlik belgeleri,
  • Gelir belgesi
  • İkametgah belgesidir.

HSBC İle Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Müşteriler SMS ile HSBC kredi başvurularını 4499’a SMS göndererek gerçekleştirebilirler. Banka başvuruyu değerlendirir ve müşteriye geri dönüş sağlar. Alınabilecek olan kredi limiti kişinin ihtiyaçlarına ve gelir durumuna göre değişkenlik gösterir. HSBC’nin dosya masrafı yoktur. Müşteri SMS ile olan başvurusunun ardından en yakın şubeye giderek yüz yüze bir görüşme gerçekleştirmek durumundadır. SMS ile başvurulacak olan kredi dahilinde ihtiyaç kredisi, mortage kredisi ve taşıt kredisi yer alır. Ön başvurunun olumlu neticelenmesi sonrası şubede talep edilen evraklar ise şöyledir;

  • Başvuru formu
  • TC kimlik belgesi,
  • Kredi başvurusu yapan kişinin adına düzenlenmiş elektrik, su ya da telefon faturaları,
  • SSK bildirgesi,

Bankanın ek evrak talep etme veya kefil isteme durumu saklıdır.

Garanti Bankası SMS İle Kredi Başvurusu

Garanti Bankası kredi başvurusu için şubeye gitmeye gerek yoktur. Müşteri kredisi onaylandığı takdirde kredisini şubeye gitmeden kullanmaya başlayabilir. SMS ile krediye başvurmak için kişi aralarda boşluk bırakarak TC kimlik numarası, çekmek istediği kredi miktarı, ödemek istediği vade tutarı, ve aylık gelir miktarı bilgilerini girip mesajı 3390’a göndermelidir. SMS ile kredi başvurusunda vade süresi en fazla 48 aydır. Başvuru banka tarafından incelenip onaylandığı takdirde müşteri kredisini hemen aynı gün içinde kullanmaya başlayabilir.

Müşterinin kredi talebi hakkında tarafına herhangi bir bilgi verilmedi ise kişi DURUM yazarak 3390’ SMS gönderip mevcut durumu sorgulayabilir.

Akbank’ta SMS ile Kredi Başvurusu

Müşteri Akbank ile kredi edinmek istiyor ise 4425’e SMS göndermesi yeterlidir. Eğer kişinin GSM operatörü Türk Telekom ya da Vodafone ise göndermesi gereken SMS numarası 0532 720 25 25 olmalıdır. SMS ile alınacak maksimum kredi miktarı 20.000 TL maksimum vade süresi ise 36 aydır.

SMS gönderirken kredi yazıp boşluk bırakarak TC kimlik numarası girilmelidir. Bu şekilde müşteri hangi miktarda kredi edinebileceğini öğrenir fakat krediyi kullanabilmek için onaylanan ön başvurusu neticesinde şube ile görüşmek durumundadır. Banka müşterisinden kefil göstermesini istemez.

Aynı şekilde şubeye gitmeden alabileceği kredi miktarını öğrenmek isteyenler için bir diğer yöntem Akbank ATM’leri ile gerçekleştirilebilir. Müşteri ATM’de kartsız işlem yaparak ihtiyaç kredisi ibaresini seçmeli ve TC kimlik numarasını ve cep telefonu numarasını girerek işleme devam etmelidir. Cevap birkaç dakika içerisinde cep telefonuna SMS olarak gelir. ATM’den yapılabilecek kredi kartı başvuruları 10.000 TL miktarında olabilmektedir.

TEB SMS İle İhtiyaç Kredisi

TEB müşterilerine 12.500 TL limitli pratik ihtiyaç kredisi avantajı sağlar. Kişi TC kimlik numarasını SMS olarak 4466’ya göndermelidir. Daha sonra kredi edinip edinemeyeceği banka tarafından araştırılıp tarafına bildirilir. Pratik ihtiyaç kredisi ayda 89 TL gibi bir miktarla geri ödenebilir. Uygulanan faiz oranı %1,17 dosya masrafı 89 TL sigorta ücreti 76 TL’dir.

SMS ile yapılan başvuru sonrası müşteri kimlik belgeleri ile şubeye gidip görüşmek durumundadır.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP