DOLAR

32,3810

0.12%
EURO

35,1050

-0.08%
ALTIN(gr)

2.322,13

0,14%
BİST 100

%
2 Farklı Ödeme Sürpriz Şekilde Açıklandı Kadınlar Ekran Başından Ayrılmadı
  • Finans 365
  • Finans
  • 2 Farklı Ödeme Sürpriz Şekilde Açıklandı Kadınlar Ekran Başından Ayrılmadı

2 Farklı Ödeme Sürpriz Şekilde Açıklandı Kadınlar Ekran Başından Ayrılmadı

Devlet destek ödemelerinin ard arda yapıldığı bu süreçte toplumun her kesiminden vatandaş kendinden bir şeyler bulabiliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:00
2 Farklı Ödeme Sürpriz Şekilde Açıklandı Kadınlar Ekran Başından Ayrılmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet destek ödemelerini vatandaşlar paylaşamaya devam ederken öte yandan bankalar ve kurumlar aracılığıyla ödeme yapmaya devam ediyor. Yapılan ödemelerin birçoğu vatandaştan geri alınmıyor bundan dolayı her vatandaşın rahat olması sürecin sağlıklı yürümesi açısından önemli olacak. Süreci başarılı şekilde yürüten devlet hiçbir vatandaşını aç açık bırakmıyor. Sosyal devletin gerekliliğini yerine getiren devlet vatandaşların tüm ihtiyacını kendi ihtiyacı gibi benimseyip ona göre destek olmaya devam ediyor. Bu bağlamda devlet yeni bir destek ödemesi için kolları sıvadı ve bu ödemelerinden geri ödemesinin olmaması oldukça sevindirici bir gelişme oldu. Açıklamaya göre ilk ödeme eşi vefat eden kadınlara yönelik olurken diğer ödem doğum yapan kadınlara yönelik olacak. Eşi vefat eden kadınların ödem alması için 2 önemli şart devlet tarafından belirlendi. Buna göre ölen eş ölmeden en az 6 ay önce SGK’lı olarak çalışmalı bir diğer detay ise kadın SGK’lı işte çalışamamalı ve yeniden evlenmiş olmamalı.

Ödemeler Birleşecek

İki ayda bir ödeme alacak olan kadınlar 700 TL alarak hayatlarını iademe ettiremeye çalışacak. Öte taraftan aynı hane içinde anne ödeme almak yerine hakkını kız evladına verebilir bunun için devlet özel bir şart aramayacak. Diğer bir ödem ise hem doğum parasının hem süt parasının bileşimi bir ödeme olacak. Bu bağlamda toplam 500 TL’ye varan ödemeler alınabilecek. Aynı şekilde ödeme 2. Çocuk için alınıyorsa o zaman 600 TL ödeme alınacak ve bu ödeme 1 sene boyunca aralıksız devam edecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP