DOLAR

32,5910

0.11%
EURO

35,0220

0.42%
ALTIN(gr)

2.418,04

-0,20%
BİST 100

%
TCMB’nin Faiz İndirimi Kararı TL’de Satış Baskısına Neden Olur
  • Finans 365
  • Finans
  • TCMB’nin Faiz İndirimi Kararı TL’de Satış Baskısına Neden Olur

TCMB’nin Faiz İndirimi Kararı TL’de Satış Baskısına Neden Olur

Merkez Bankası'nın Ocak ayı PPK toplantısı sonrası faiz indirimi kararı almasının sonuçlarına dair bu kararın TL'de yeni bir satış baskısı oluşturacağı değerlendirmesi geldi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:01
TCMB’nin Faiz İndirimi Kararı TL’de Satış Baskısına Neden Olur
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gün içinde, ekonomi kuruluşlarının Merkez Bankası’nın Ocak ayı Para Politikaları Kurulu Toplantısı’nda faiz indirimi alabilir değerlendirmesinin ardından konuya dair yeni bir değerlendirme geldi. Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys Bloomberg HT’ye konuya ilişkin açıklamalar yaptı. MErkez Bankası’nın olası bir faiz indirimi kararının sonuçlarına değinen Piotr Matys’in açıklamaları haberimizde.

FAİZ İNDİRİMİ KARARI DEĞERLENDİRMESİ

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys, Merkez Bankası’nın Ocak ayı içerisinde gerçekleştireceği Para Politikaları Kurulu toplantısı kapsamında faiz indirimi kararı alınmasının sonuçlarına dair açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu. ‘Faiz indirimi TL için önemli bir desteği ortadan kaldırabilir ve TL’de yeni bir satış baskısına neden olur”

Kur Stratejisti Piotr Matys konuya ilişkin değerlendirmesinde Türk Lirası’nın 2018 yılında en kötü performans sergileyen para birimi olduğunu söyleyerek TCMB’nin faiz indirimi kararı almaması gerektiğini savundu. Faiz indirimi kararı alınırsa bu kararın ters etki yapacağını açıklayan Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys “Faiz indirimi TL için önemli bir desteği ortadan kaldırabilir ve TL’de yeni bir satış baskısına neden olur. Bu da enflasyon için negatif olur, yüksek enflasyon süreci uzayabilir” dedi.

ABD Çin Ticaret Savaşı Etkisi

ABD – Çin ticaret savaşlarının sürecine ilişkin de öngörülerini paylaşan Matys iyimserlik havasının hakim olduğunu hatırlatarak “gelecek hafta 2 ülke arasında görüşme olacak, bu da gerilimi azaltabilir. Ancak bu sorunun yakın zamanda biteceğini düşünmüyoruz. Bu da gelişen piyasalar için risk.” ifadelerini kullandı.

Finans Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP