DOLAR

32,3230

0.21%
EURO

35,1425

0.02%
ALTIN(gr)

2.298,55

0,94%
BİST 100

%
Zamları durdurmak mümkün değil: Benzine 13, motorine 6 kuruş zam!
  • Finans 365
  • Finans
  • Zamları durdurmak mümkün değil: Benzine 13, motorine 6 kuruş zam!

Zamları durdurmak mümkün değil: Benzine 13, motorine 6 kuruş zam!

Türkiye'de benzine gelen yeni zamlar fiyatları artırıyor. Sürücülerin isyan ettiği benzin ve motorin fiyatı artışlarını durdurmak mümkün değil.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:01
Zamları durdurmak mümkün değil: Benzine 13, motorine 6 kuruş zam!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Benzin ve motorine yeni zam geldi. Yeni gelen zamlar sürücülerin isyan noktasına getirirken, hükümetin yeni ekonomi yol haritasını açıklaması sonrasında gelen bu zamlar tartışma yarattı.

Benzin için 13 kuruş, motorin için 6 kuruş zam gelmesi sonrasında sosyal medyadan tepki gösteren sürücüler artık benzin ve motorin satın almanın çok zorlaştığını, fiyatların artışının durdurulamamasının arkasında dolar ve küresel petrol fiyatları ile TL’nin değerinin düşmesini düşünüyorlar.

TL’nin değer kaybı, dolar kurunun sürekli artış eğilimi göstermesi küresel petrol fiyatları ile birleştiğinde Türkiye’deki vergilerde benzin ve motorin fiyatlarına eklendiğinde sürücüler için benzin ve motorin alma zorluğu artıyor.

Motorin fiyatına geçtiğimiz günlerde yeni zam gelmiş ve bu zamların ardından sürücüler yeni zam ile birlikte hükümet tarafından artık daha kalıcı önlemler almasını istemişlerdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP