DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
T.C. Merkez Bankası Aralık PPK Toplantısında Faiz İndirimi Kararı Alır Mı?
  • Finans 365
  • Finans
  • T.C. Merkez Bankası Aralık PPK Toplantısında Faiz İndirimi Kararı Alır Mı?

T.C. Merkez Bankası Aralık PPK Toplantısında Faiz İndirimi Kararı Alır Mı?

Merkez Bankası PPK toplantısı 13 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek. Ekonomi adına önemli kararların çıkabileceği toplantı kapsamında faiz indirimi kararı çıkar mı? sorusunun yanıtını Finans365.com olarak değerlendirdik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:01
T.C. Merkez Bankası Aralık PPK Toplantısında Faiz İndirimi Kararı Alır Mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısı tüm ekonomi gündemi tarafından merakla bekleniyor.

Kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanması, uluslararası piyasalarda yaşanan gelişmelerin dolar/TL’ye etkisi gibi konularda atılacak adımları etkileyecek olan kararların alınabileceği toplantıda faiz kararı ön plana çıkıyor.

Peki 13 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek olan Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısında faiz indirimi kararı alınır mı?

MERKEZ BANKASI PPK TOPLANTISINDA FAİZ İNDİRİMİ KARARI DEĞERLENDİRMESİ

Ağustos ayında başlayan doların değer kazanması ve rekor seviyelere ulaşması, ekonomide sıkıntılı günlere neden oldu. Dolar kurunun bu yükselişini durdurmak adına atılan adımların karşılık bulması ile dolar kuru kademeli olarak düşmüştü. TL’nin dolar karşısında değerini geri kazanmasıyla birlikte kur uzun bir zamandan sonra 5.13 TL bandına kadar gerilemişti.

Geçtiğimiz hafta içinde yaşanan dolar kuru değer kaybı yeni hafta başında tam tersi yönde ilerledi. Enflasyon oranlarının belli olmasının ardından gerileyen daha sonra yükselen dolar bu trendini koruyor. Gelişen ülke kurlarının çoğu petroldeki yükselişe karşın dolardaki gerileme ve artan risk iştahı ile toparlama gösterirken TL negatif ayrışıyor.

Bu verilere göre, 13 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek olan Merkez Bankası PPK toplantısı 2018 yılının son toplantısı olacak. Ekim ayına gerçekleştirilen bir önceki toplantıda banka değişikliğine gitmezken sıkı para politikası duruşunun devam edeceğini belirtti. Ekim ayında enflasyon oranlarının tarihi noktaya ulaşmasının ardından Kasım ayında alınan ÖTV, KDV indirimleri, akaryakıt fiyatları indirimi enflasyonun düşmesine neden oldu. Kasım ayında yaşanan düşme faiz indirim için gösterge olacak gibi görünse de Merkez Bankası’nın bu yönde bir karar alacağı öngörülmüyor.

Merkez Bankası PPK Aralık Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

Finans habelerinden anlık haberdar olmak için bizi takip edin.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com – ÖZEL Haber

NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP