DOLAR

32,5907

0.22%
EURO

34,7900

0.35%
ALTIN(gr)

2.413,19

-0,79%
BİST 100

%
Türkiye IMF’nin Kapısını Çalmak Zorunda Kalabilir

Türkiye IMF’nin Kapısını Çalmak Zorunda Kalabilir

Ünlü ekonomistler Türkiye'nin mecburi olarak IMF'nin kapısını çalmak ve yüksek tutarda borç almak zorunda kalabilecek olduğunu belirtiyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:01
Türkiye IMF’nin Kapısını Çalmak Zorunda Kalabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk ekonomisinde işler hiç mi hiç yolunda gitmiyor. Dolar kurunun rekor üzerine rekorlar kırması, gıda fiyatlarının rekor kırarak enflasyon oranlarının akıl almaz seviyelere ulaşması vatandaşların ekonomisine adeta bir ambargo uygulanmasına sebep oluyor

Yabancı yatırımcı Türkiye’nin siyasi çalkantılar ile dolu bir ülke olduğunu ve hukuksal alanda sorunları olduğunu, ABD, AB ve diğer ülkeler ile yaşadığı anlaşmazlıkların fazla olması dolayısı ile yatırımlarını Türkiye yerine ABD benzeri güvenilir ülkelere yapmayı tercih etmek zorunda kalıyor.

En başlıca konular arasında ise ekonomik krizin bu yıl içerisinde kapıda olduğu düşüncesi bulunuyor. Uzman ekonomistler Türk ekonomisinde dengelerin bu yılın 3. çeyreğinde ciddi bir kriz sürecine girebilecek olduğunu ve yıl bitmeden IMF’nin kapısını çalmak zorunda kalabilecek olduğunu düşünüyorlar.

İktisatçı Prof. Dr. Korkut Boratav Açıkladı

İktisatçı Prof. Dr. Korkut Boratav, “Türkiye ekonomisinin dış bağımlılığı AKP döneminde çok arttığı için uluslararası finans kapitalin talepleri ağır basacaktır. Çok yüksek dış borçların döndürülmesi ve cari işlem açığının finansmanı için bir IMF programı gündeme gelebilecektir.” diyerek durumu özetliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP