Dolar Kurunun Yükselmesinin Ardından Konut Kredisi Faiz Oranlarında Son Durum
  • Finans 365
  • Kredi
  • Dolar Kurunun Yükselmesinin Ardından Konut Kredisi Faiz Oranlarında Son Durum

Dolar Kurunun Yükselmesinin Ardından Konut Kredisi Faiz Oranlarında Son Durum

Dolar kurunun İstanbul seçimlerinin tekrarlanması kararından sonra yükselmesiyle birlikte konut kredisi faiz oranları ne durumda? En düşük konut kredisi veren banka hangisi?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:01
Dolar Kurunun Yükselmesinin Ardından Konut Kredisi Faiz Oranlarında Son Durum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüksek Seçim Kurulu bir bölüm sandık kurullarının ilçe seçim kurullarınca kanuna aykırı oluşturulması ve bunun da seçim sonucuna etkisinin olması sebebiyle İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçiminin iptaline karar verip Belediye Başkanlığı seçimi için 23 Haziran 2019 da tekrar yapılacağını duyurdu ve İstanbulluları bir kez daha sandığa davet etti.

Dolar Rekor Üstüne Rekor Kırdı!

Kararın açıklanmasının ardından piyasalarda da hareketlilik başladı. Piyasaların haftalardır beklemiş olduğu Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul seçimlerine yönelik değerlendirmesinin seçimin iptali ve tekrarlanması şeklinde sonuçlanmasının hemen sonrasında dolar/TL kuru 6,1984 seviyelerine kadar çıkarak yeni rekorunu kırdı. Euro ise aynı dakikalarda 1,50 artışla 6.9190’dan işlem gördü.

08 mayıs 2019 da ise şuanda dolar kuru’nun alış fiyatı 6,1776 satış fiyatı ise 6,1798 olarak işlem görüyor. Euro’nun alış fiyatı ise 6,9252 satış fiyatı 6,9279 türk lirasından piyasada işlem görmektedir.

Türk Lirasında yaşanan sert düşüş sonrasında kredi faizlerinin nasıl etkileneceği de vatandaşlar tarafından oldukça merak konusu oldu. Gün içerisinde kredi faiz oranlarında artış yaşanmamış olsada hemen hemen bir buçuk aydır hızla yükselmekte olan konut kredisi faiz oranları için haberler iç açıcı değil. Ekonomistlerin yorumlarından yola çıkacak olduğumuzda döviz kurunun bu şekilde yükselişte devam etmesi durumunda çok az bir süre de kredi faizlerinin de etkilenerek büyük artışlar olacağı yönünde

Sırasıyla En Uygun Konut Kredisi Veren 10 Banka!

Ziraat Bankasının 8 Mayıs 2019 itibariyle konut kredisi faiz oranı % 1.45, hemen ardından Vakıfbank konut kredisi faiz oranı ise; % 1.55, Üçüncü sırayı ise % 1,75 konut kredisi faiz oranıyla Halk Bank alıyor, yeni günde Ziraat katılım konut finansmanı % 1,70, beşinci sırada ise % 1,72 konut kredisi faiz oranıyla İş Bankası gelmektedir.

Vatandaşlar bütçelerine en uygun konut kredisini bulmak adına tüm bankaların konut kredisi faiz oranları tek tek araştırmaktadır. Sıralamamızda altıncı sırada ICBC Bank bulunmaktadır. Onunda konut kredisi faiz oranı şuan da % 1.74, hemen ardından % 1,75 konut kredisi faiz oranı ile Alternatif Bank geliyor. Şeker Finans % 1.78, ING Bank % 1.82 ve son olarak Garanti Bankası konut kredisi oranı % 1.84

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP