DOLAR

32,6066

0.38%
EURO

34,7666

0%
ALTIN(gr)

2.496,79

0,52%
BİST 100

%
Arap Yatırımcılar Bu Kez Süt için Geliyor!

Arap Yatırımcılar Bu Kez Süt için Geliyor!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye iş ortaklığı düşüncesiyle gelen çok sayıda Arap iş insanı, Karadeniz bölgesinde özellikle Trabzon'da (Uzungöl vs.) olduğu gibi Konya'da da büyük yatırımlara el atmaya başladı.Çok büyük meblağlarla yatırımlarını arttırmak isteyen Arap iş insanları büyük baş hayvancılıktan elde edilebilen et ve süt ürünlerini ele almış durumda.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:01
Arap Yatırımcılar Bu Kez Süt için Geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyük baş hayvancılıkla kalmayıp tarıma da yönelmek isteyen Arap iş insanları ‘Türkiye için bulunmaz nimet’ gibi görünüyor. Arap iş insanları ithalatı bir kenara bırakıp ihracata daha fazla yönelim yapılması konusunda hemfikir.Hem Türkiye’de ithalatı azaltacak, açığı kapatacak, hem de hazırda potansiyel müşterisi olan ülkelere ihracat yapmak için Türkiye’yi üretim merkezi yapacak durumda.Sektördeki diğer iş insanlarıyla da cazip gelen iş imkanları anlaşmaları yapılıp, onlarla sözleşmeler imzalandı.

Peki Kim Bu Yatırımcılar?

Suudi Arabistan’dan gelen Muhammed el Nahdi, Cidde’de ziraat ve hayvancılıkla ilgilenen bir şirketin sahibi.Türkiye’de yapacağı yatırımın da ilk yurtdışı tecrübesi olacağını özellikle vurguladı.Türkiye, hayvancılık konusunda yatırım yapılması, çok fazla olanakları olmasıyla Nahdi’nin ilgi duyduğu ülkelerin başında yer alıyor.İklim koşulları ve devlet, El Nahdi’nin bu yatırımı konusunda tam destekçi.El Nahdi, üretime Hatay’da başlayacağını, zamanla bu yatırımın katlanarak artacağını dile getirdi.

Kendi işinin sahibi olan ve bu işlerle fazlasıyla derinden ilgilenen Salih Muhammed el Zaman ise hayvancılıkla kalmayıp tarımsal üretimde de yatırımcı olma kararında sabit.Büyükbaş hayvancılığın yanında bir de küçükbaş hayvancılık da el Zaman’ın dikkatini çekti.Türkiye’den gelen tekliflerin kendisi ve ülkesi için cazip teklifler olduğunu belirten el Zaman’ın, küçükbaş hayvancılıkla başlayıp zamanla yem üretiminde sağlam bir yatırımcı olmak planlarının arasında.

Kim Ne Kazanacak?

Bu tip yatırımların Arap iş insanlarının kazanmasının yanında Türkiye’yi de dünya ticaretine, piyasasına açması ve bunun yanında diğer ihracatçıları da rekabetçi yatırımcılara dönüştüreceği akıllarda dolanmakta. İthalatın azaltılarak, ihracatçı bir ülke olması Türkiye’yi dünya piyasasında önlere taşıyacak. Arap iş insanları ülkelerine yaptıkları ithalatın -kendi kazançları da olması doğrultusunda- Türkiye’den gerçekleştirmeyi planlıyor. İstikrara güveniyorlar. Sudan’da bulunan büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapan üreticiler, üretimlerini Türkiye’ye getirme konusunda yatırımcı olan Arap iş insanlarıyla aynı fikirde.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP