DOLAR

32,3716

0.12%
EURO

35,1037

-0.12%
ALTIN(gr)

2.322,43

0,16%
BİST 100

%
Taşeron İşçilere Müjde, Kritik Tarih Açıklandı

Taşeron İşçilere Müjde, Kritik Tarih Açıklandı

Emekliler, asgari ücret çalışanları derken taşeron işçilerle alakalı haberlerde yavaş yavaş gündeme gelmeye başladı. 4D’li taşeron işçilerin maaşlarına yapılacak olan zamlar da bu kapsamda belli olmaya başladı, işte detayları…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:01
Taşeron İşçilere Müjde, Kritik Tarih Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yapacak olduğu açıklama neticesinde zam oranları belli olacak. Yeni yıla girmeye sayılı günler kala kişilerin maaş zammı merak edilmeye başladı, bu kapsamda yüzdelik dilimler, refah ödemeleri ve ek ücretler de masaya yatırılan diğer meseleler arasında yer alıyor.

Maaş Zamları Belli Oldu mu?

4D’li taşeron işçilerin henüz ileriki seneler için sahip olacakları hala resmiyete dökülmedi, henüz sözleşme imzalamadığı için işçiler araştırmalara devam ediyorlar. Süreç içerisinde taşeron işçilerin haklarını kapsayan sözleşme sonlanmış olacak, sözleşmenin 31 Ekim tarihinde tamamlanmış olması gerekiyordu. Sözleşmenin bitmesinin ardından da 4D taşeron işçilerin çalışma alanları değişiklik gösterecek, yapılan değişimle beraber tekrardan yeni bir sözleşme imzalanacak.

Peki maaşlara gelecek zam ne kadar olacak? İşçilerin şu an için en merak ettiği konu maaşlarına gelecek olan zam olarak biliniyor. Çalışma Bakanlığı ve Türk-İş oranları ele alınarak belli olması planlanıyor, %8 ile %10 oranları arasında oluşabilecek maaş zammının yanı sıra %17.5 ila %20 rakamları da söylentiler arasında yer alıyor. İşçiler bu kapsamda yüzdelik dilim iyileştirmenin de yapılmasını ele alıyor. Eğer iyileştirmeler de yapılırsa taşeron işçilerin aylıkları, asgari ücretlilerin maaşları baz alınarak hesaplanacak. Yüzdelik dilim kabul edilirse maaşlarda asgari ücret ile belirli bir oranda düzeltme yapılacak, özel zamanlarda yapılan ek ödemeler ise güncel geçim durumuna göre arttırılabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP