DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Avustralya’da Bitcoin Rüzgarı

Avustralya’da Bitcoin Rüzgarı

Bitcoin için başka bir yatırımcı kesiminin de Avustralya siyasi kimliklerinin olduğu gözlemlendi. Queensland eyaleti yasama meclisi üyesi iki adet bakan için, bitcoin sahibi olduğu haberlerde geçti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:19
Avustralya’da Bitcoin Rüzgarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konunun açığa çıkması üzerine yapılan açıklamada söz konusu politikacılar için mülkiyetleri, güvenleri ve sendikaya üyelik durumları konularında devlet teşkilatının üyelerinin sicil kayıtlarına yönelik bölümlere yer verildi.

Siyasetçilerin Kayıtları Güncellenince Bitcoin Yatırımcısı Oldukları Gün Yüzüne Çıktı

Queensland’da hizmet veren politikacıların varlıklarına yönelik kayıt güncelleme işlemleri sırasında, eyalet temsilcisi olan iki kişinin bitcoin sahibi oldukları belirlendi. Söz konusu kayıtlar, Queensland temsilcisi kişilerin edindiği ya da sahip olduğu yüksek meblağdaki varlık ve yatırımların yanında devlet siyasetçilerinin resmi olarak ilişkilerini de içeriyor.

Katter partisinin Avustralya Partisi için seçilerek bir milletvekili olmuş olan Nick Dametto, Fairfax Media ile bitcoin yatırımları üzerine bir tartışma yaptı. Katter Partisi sağ eğilimli olup geniş kırsal nüfusa yönelik hizmet ve servisler geliştirmek isteyen azınlıklardan oluşan bir partidir.

Avustralyalı Politikacılar Bitcoine Yaptıkları Yatırımdan Memnun Duruyorlar

Dametto, değer artışının hızlandığı Ekim 2017 tarihinde bitcoin satın alarak yatırım yaptığını açıkladı. İfadesinde diğer başka kripto paraları satın almak için yatırım yaptığı bitcoinleri kullandığına, satın alma işleminden sonra edindiği kripto paraların biraz değer kazandığına yer verdi. Örnek olarak, yaptığı 5000 dolar tutarındaki yatırımının 60.000 dolar seviyesine kadar çıktığını ancak Noel’in ardından yükselişin durarak tersine dönüğünü belirtti.

Nick Dametto, sahibi bulunduğu bitcoine yönelik yatırımlarının tahminen 20.000 Avustralya doları (takriben 15.400 ABD doları) düzeyinde olduğunu söyledi. Eskiye nazaran yükselişlerin kesildiği kripto para piyasasında yatırım sahibi olmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Nick Dametto, yükseliş zamanlarında elinde yüksek miktarda bitcoin kripto parasının bulunduğunu, ancak kendisinin adeta uçuşa geçen bitcoin gibi uçmayacağını sözlerine ekledi.

Bitcoin Ve Ethereum Alımına Kolaylık Sağlanacak

Emek Partisi milletvekili Bart Mellish adlı kişi de bitcoin yatırımcısı olduğunu açıkladı. Ek olarak, eski bağımsızlardan olan Rob Pyne, 2017 Kasım tarihinde pozisyonunu bıraktığından bu yana, facebook sayfasının adına Kripto Para Grubu ibaresini de ekleyerek kripto para piyasalarından para kazanmaya çalıştığı kaydedildi. Vergi reformu ile kripto para piyasasını düzenlemeye çalışan Avustralya, bitcoinin ana akım tarafına kaymasına sebep oldu. Ülkede bitcoinin ve ethereumum alım satım işlemlerinin kolaylaştırılacağı birçok medyada konu oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP