DOLAR

32,3468

0.07%
EURO

35,0907

-0.15%
ALTIN(gr)

2.321,10

0,10%
BİST 100

%
Öğrencilere 821 TL Devlet Desteği! Başvuru Şartları Belli Oldu!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Öğrencilere 821 TL Devlet Desteği! Başvuru Şartları Belli Oldu!

Öğrencilere 821 TL Devlet Desteği! Başvuru Şartları Belli Oldu!

Okuyan öğrencilere devletten destek sözü geldi. Başvuruları şartlarını taşıyan herkese verilecek burs ihtiyacı olan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öğrencilerin çağrılarına kayıtsız kalmadı. Kimlere ne kadar ödenek verilecek? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:01
Öğrencilere 821 TL Devlet Desteği! Başvuru Şartları Belli Oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öğrenciler eğitimlerine yeterli bütçe ayıramamaktan dolayı yıllardır devlete çağrı yapıyorlardı. Aileler özellikle pandemiden olayı çalışamadıklarından ve çocuklarını okutmakta güçlük çektiklerinden yakınıyor ve hükümetin bu konuda adım atmasını bekliyordu. Yeni hamle Aile Çalışma Bakanlığından geldi. Bakanlık ihtiyaç sahibi herkesin çocukları için belli miktarda yardım yapabileceklerini müjdeli. Habere göre başvuran hiçbir genç geri gönderilmeyecek. Kimlerin bu haklardan yararlanacağı ve nerelere başvuru yapılacağı ise uzun zamandır merak ediliyordu. Buna göre okuduğunu öğrenci belgesiyle kanıtlayabilen her öğrenci yardımlardan yararlanabilecek.

Devletten Burs Alma Şartları Nelerdir?

Öğrencilere tanınan burs hakkından yararlanmanın bazı şartları taşıyor olmak gerekiyor. Pek çok kurum gibi devlette kimlere burs ödeyeceğini detaylı olarak araştırmak ve gerçek ihtiyaç sahiplerini bulmak istiyor. Şartları sağlayan ailelere ise duruma göre 680 lira ile 820 lira arası bir bütçe ayrıldı. Öğrencilik süresi boyunca da bu ödemeleri düzenli olarak alabilirler. Başvuru yapılabilecek kurumlar ise şunlar:

  • Kredi ve Yurtlar Kurumu Burs ve Kredi Merkezi
  • Sosyal Yardımlaşma Dernekleri
  • Vakıflar ve Dernekler
  • Yerel Kurum ve Kuruluşlar
  • Kişisel Yardım Bloglar
  • Ticaret Odası Başkanlığı

Öğrenci belgesi ve hane için gelir düzeyi raporunu getiren her öğrenciye burs imkanı tanınacak. Başvurular kurumların internet sitesinden ya da şubelerden şahsen yapılabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP