DOLAR

32,5209

-0.09%
EURO

34,7993

-0.21%
ALTIN(gr)

2.420,77

-0,37%
BİST 100

%
4 Kademeli Çalışma İle Devlet Yeniden Hibe Desteği Sunmaya Devam Ediyor
  • Finans 365
  • Finans
  • 4 Kademeli Çalışma İle Devlet Yeniden Hibe Desteği Sunmaya Devam Ediyor

4 Kademeli Çalışma İle Devlet Yeniden Hibe Desteği Sunmaya Devam Ediyor

Hibe destekleri noktasında çok sıkı davranan devlet titizlikle çalışmalarını yönlendirmeye devam ediyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:01
4 Kademeli Çalışma İle Devlet Yeniden Hibe Desteği Sunmaya Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hibe destekleri noktasında sıkıntın yaşamayan vatandaşın devlet ince eleyip sık dokuduğunu belirtiyor. Herkese hibe desteği vermeyeceğinin altını çizen devlet ellerinde projesi olan ya da işletmek sahibi kişilerin girişimcilerin destekleyeceğini açılıyor. Yapılan açıklamaya göre yeni bir sistemin getirileceği duyuruldu. 4 farklı kategoride çalışacak olan devlet ana işlemi iki başlık üzerinden yapacak. Bu defa hibe desteği verilecek olan kategoriler hükümlüler ve engelli vatandaşlar olacak. Ancak burada geçmiş yıllarda yapıldığı gibi torba sistem geliştirilmeyecek. Hükümlüleri kadın erkek olarak kendi içinde ayıracak olan devlet engelli vatandaşları da kadın ve erke olarak kendi içinde inceleyecek. Yapılacak bu inceleme sonucu her branş kendi içinde yüzdeliklere ayırılacak ve ona göre hibe desteği sunulmuş olacak. Her çalışmaya farklı bir ödem yapılması da ayrıca söz konusu. Bundan dolayı projenin cinsi ve proje sahibinin konumu çok önemli olacak.

Projelerin Tamamlanması Şart

Taslak halinde kime ne kadar verileceği de konuşuldu. Buna göre devlet hükümlüler için 50 bin TL ödemeyi alt sınır olarak belirlerken engelli vatandaşlar için bunu 60 bin TL’ye çıkardı. Bu ödemelerin alt sınırı olacak ve projenin cinsine göre ve başvuru yapan kişinin durumuna göre değişiklik gösterecek. Başvuruların yapılacağı tarih net olarak konuşulmadı ancak kısa zamanda başvuruların başlaması bekleniyor. Bu bağlamda vatandaşların ellerindeki projeleri hazırlaması ve başvuruları takip etmesi istenecek. Başvuruları kaçıran vatandaşlar için son bir şansın olmayacağı da eklenen veriler arasında.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP