DOLAR

32,6007

0.38%
EURO

34,8238

0.25%
ALTIN(gr)

2.502,46

0,74%
BİST 100

%
4D’li Taşeron İşçilere Müjde, Maaşlarına Zam Geliyor

4D’li Taşeron İşçilere Müjde, Maaşlarına Zam Geliyor

Taşeron işçilerle alakalı haberler hız kesmeden gelmeye devam ediyor. Vatanda tarafından en çok merak edilen konulardan biri zam oranları oluyor. Peki yeni yıla girerken vatandaşlar ne kadar maaş alacak? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:01
4D’li Taşeron İşçilere Müjde, Maaşlarına Zam Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzun zamandır kendileri için sosyal ve ekonomik haklar tanınmasını bekleyen vatandaşlar zam açıklamasını beklerken aynı zamanda yüzdelik dilim, refah payı ve ek ödeme gibi durumların da açıklamasını bekliyordu. Peki maaş zamları açıklandı mı? Toplu iş sözleşmesinin ardından tüm mali ve ekonomik haklar belli olacak. Ancak henüz net bir tarih gelmedi, 31 Ekim toplu sözleşmelerin sona ermesinin ardından 1 Kasım itibariyle yeni döneme geçildi.

İş kollarında yaşanan değişimlerin ardından toplu iş sözleşmesinin ne zaman yapılacağı merak ediliyordu, ekim ve kasım aylarında son durumunun kesinleşeceği düşünülse de pandemi süreci her şeyi sekteye uğrattı.

Yeni Haklar Ne Zaman Belli Oluyor?

Taşeron vatandaşlar için dikkat edilmesi gereken noktalardan biri maaşlara gelecek zamken diğerleri yüzdelik dilim ve ek ödeme oluyor. Türk İş Sendikasının kararları bu durumda önemli oluyor, şu anda %8-10 bandı arasında olduğu söyleniyor ancak %17.5-20 oranları da öncelikler arasında.

Eski açıklamalara göre her şeyin 31 Ekim’de belli olması gerekiyordu ancak hala resmi bir açıklama gelmedi, taşeron olarak istihdam eden vatandaşların tayin hakları için mahkeme başvurusunun ardından karar belli oldu. Eşleri farklı illerde istihdam eden vatandaşlar tayin haklarını isteyerek başka illere tayinlerini aldırabilecekler. Ancak kurum içi gibi tayin hakları hakkında hala kesin bir açıklama yok, ilerleyen günlerde kesinleşmesi bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP