Destek Ödemeleri İçin Önemli Açıklamalar Yapıldı Bir Detay Kafaları Karıştırdı

Destek Ödemeleri İçin Önemli Açıklamalar Yapıldı Bir Detay Kafaları Karıştırdı

Devlet destek ödemelerini gerçekleştirirken vatandaşların tümünü gözetmeye çalışıyor. Yapılan açıklamaya göre iki farklı ödemeye de onay verildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:19
Destek Ödemeleri İçin Önemli Açıklamalar Yapıldı Bir Detay Kafaları Karıştırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde kronik hastalıkları olan vatandaşlar için 3.2 milyon TL ödenek ayrıldığı açıklanmıştı bu açıklama üzerine kaç bin kişinin bu ödenekten yararlanacağına dair açıklamalarda geldi. 2 bin vatandaşın başvuruda bulunması beklenirken bu sayının ilerleyen günlerde katlanarak artması da söz konusu. Devlet iki farklı ödeme başlığının da startını verdi. Buna göre muhtaç er ya da erbaş aileleri ile buna bağlı olarak asker çocukları için ödemeler yapılacak. Bu ödemelerin her ay olması beklenirken sürpriz bir açıklama ile 2 ayda bir olması yönünde açıklama geldi. İhtiyaç sahibi er ve erbaş aileleri için 550 TL ödeme yapılması planlanırken asker çocukları için bu meblağ 200 TL olarak planlanıyor.

Sadece Kimlik Kartı Yeterli Olacak

Eşi vefat eden kadınlar da bu süreçte unutulmadı. Buna göre 57.2 milyon TL ödenek ayrılan bu kadınlar için kısa zamanda başvuruların açılması bekleniyor. Başvuru açıldıktan sonra başvuru yapan ilk 90 milyon kadına ödeme sağlanmış olacak. Başvuruların hepsi E Devlet üzerinden yapılacağından kişilerin ellerini çabuk tutmaları gerekiyor. Eşi vefat kadınların sigortalı bir işte çalışmamaları beklenen şartlardan bir tanesi. Buna ek olarak devletten hiçbir şekilde ödeme ya da maaş da alınmaması gerekiyor. Bu şartları sağlayan kadınlara yine iki ayda bir olacak şekilde 650 TL ödeme yapılacak. Ödemeler PTT aracılığıyla ve kimlik kartının gösterilmesi ile vatandaşa verilmiş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP