DOLAR

32,4052

0.16%
EURO

35,3390

0.14%
ALTIN(gr)

2.322,38

0,16%
BİST 100

%
Gıda enflasyonu vatandaşın elini boşta bıraktı!

Gıda enflasyonu vatandaşın elini boşta bıraktı!

Gıda enflasyonu görmezden gelinse de büyük bir sorun.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:01
Gıda enflasyonu vatandaşın elini boşta bıraktı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gıda enflasyonu sürekli olarak artış eğiimi gösteriyor. Gıda fiyatlarının artması ve durdurulamaz artışların sürekli olarak devam etmesi patates fiyatında 1 yıl içerisinde yüzlerce kat artışa sebep oldu.

Soğan, patates, maydonoz, kırmızı ve yeşil biber çeşitleri, enginar ve neredeyse tüm sebze ve meyve fiyatlarında büyük artış var. 1 yıl içerisinde bu ürünlerin fiyatları yüzlerce kat arttı.

Vatandaş sofrasına 1 yıl önce 5 liraya gelen bir sebze yemeğini 12-13 liradan aşağı yapamaz oldu. Yabancı basında Türkiye’de enflasyonun çok yüksek olduğu ve hükümetin enflasyon konusunda çözüm bulamadığı tartışılırken, AK Parti hükümetinin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik gidişatın farkında olduklarını, kısa sürde yeni ekonomik programı açıklayarak ekonomiyi düzeltmeye çalışacak olduğunu açıklamıştı.

Kabine revizyonu, ABD ile ilişkiler, AB ile daha iyi ilişkilerin olması, S-400 konusunun çözüme kavuşturulması, Suriye konusu ve daha birçok farklı ve kritik konunun olması nedeniyle AK Parti’nin bundan sonraki süreci nasıl yöneteceği merak ediliyor.

Meyve fiyatlarının 1 önceki yıla göre %100’ü aşan pahalılıkta satıldığı pazar tezgahlarına yansıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP