DOLAR

32,4931

-0.16%
EURO

34,9799

0.39%
ALTIN(gr)

2.432,45

0,40%
BİST 100

%
Coinbase, Segwit Desteği Ekliyor

Coinbase, Segwit Desteği Ekliyor

Aylarca idrak sürecinden sonra Coinbase Bitcoin cüzdanlarına Segwit desteğini ekleyeceğini açıkladı. Uzun süredir beklenen ve gecikmiş olan bu hareket ile Coinbase ve GDAX kullanıcıları için işlem ücretlerini düşürmeye yönelik bir takım önlemleri alacağını varsayılıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:01
Coinbase, Segwit Desteği Ekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Coinbase, Bitcoin işlemlerini işleme yetersizliği konusunda tekrarlanan eleştirilere rağmen kendi başına ücretlendirme yaparak kullanıcılara ödemelerini zorunlu kıldıkları gereksiz harçlar getirmişti. Segwit aktivasyonunun sağlanması ile Coinbas’in bu egemenliğinin sona ereceğine ve kullanıcılar için uygun koşullara getirilebileceğine inanılıyor.

Segwit Uyumlu Transferler Geliyor

Pazartesi günü Coinbase tarafından paylaşılan bir twette Coinbase mühendislik ekibinin Coinbase’deki Bitcoin için Segwit’in son testlerini gerçekleştirmekte oldukları ve Segwit uyumlu Bitcoin transferlerinin birkaç hafta içerisinde müşterilere sunulacağının altı çizilmişti.

Aylarca Beklenilmişti

Segwit’in Coinbase’de Bitcoin için kullanılması ile sistem altyapısında gerçekleşecek olan transferler için gereken veriler bloğa daha küçük bir şekilde sığdırılabilecek. Bu da küçük işlem verileri için düşük fiyatlar meydana getirmiş olacak. Durumun böyle olacağını bilmelerine rağmen Coinbase yetkilileri, Segwit atılımını gerçekleştirmek için aylarca beklediler.

Uzun Zamandır Neyi Bekledikleri Tartışılıyor

Milyarlarca Dolarlık kurumsal varlıkları elinde tutan bir firmanın müşterilerinin memnuniyetini ve onlara sunulan hizmetin iyileştirilmesini düşünmek gibi bir sorumluluğunun bulunduğu ortadadır. Bitcoin transferlerindeki sıkışıklık ve transfer ücretlerindeki artışın müşterilerin keyfini kaçırdığını bilmelerine rağmen Coinbase yetkilileri bu durumu çözebilmek adına hiçbir şey yapmamıştır. Üstelik bu durumun çözümünün Segwit’ten geçtiği herkesçe bilinen bir gerçek olmasına rağmen Segwit’e geçmek adına uzun zamandır ayaklarını sürümektedirler.

Kullanıcılarda Buruk Bir Sevinç Hakim

Tüm bunlara rağmen Segwit Bitcoin fiyatlarını önemli ölçüde düşürebilecek bir uygulama değildir. Segwit sadece başlangıç medyan ücretinin en az üçte birini ortadan kaldırmaktadır. Bununla birlikte Segwit’e geçiş sonrasında şuan için hesaplanan ücretlendirmelerin düşük gözükmesinin en büyük nedeni Bitcoin’in piyasalarda değer kaybetmiş olmasıdır. Ancak doğal olarak normal fiyatlandırmaya oranla çok daha uygun bir fiyatlandırmayı kullanıcılara sunacağı da aşikardır. Şunu da belirtmekte fayda var ki Coinbase’in Segwit’e geçişinin bu kadar uzun sürmesi, yeni teknolojilerin sağlanması konusunda Bitcoin müşterilerini huzursuz eden en önemli konulardan biri olarak gözüküyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP