Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’ndan Yeni Destek Paketi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’ndan Yeni Destek Paketi

Covid-19 sürecinde darboğazda kalan ailelere destek paketleri ardı ardına açıklanıyor.Ekonomik anlamda daralma sürecine girdiğimiz bu günlerde devlet birimleri ailelerin yanında yer almaya devam ediyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:02
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’ndan Yeni Destek Paketi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her ay 3 bin TL yardım almak mümkün. Gıda ve yemek destekleriyle hane halkının en önemli ihtiyacı olan beslenme kaynakları temin edilen bu destek ile ailelere yardımcı olunuyor. İşte destek paketi ve kullanım şartları.

Dünyada yayılmış durumda olan korona salgını ile sosyal ve ekonomik hayatlar kısıtlama altında. Devletler vatandaşlarına çeşitli destek paketleriyle yardımcı olmaya devam ediyor. Bu yardımlar ile vatandaşın sıkıntısı biraz olsun rahatlamaktadır.

Aile, çalışma ve sosyal hizmet bakanlığı bu kapsamda her il veya ilçedeki vatandaşlara fırsatları duyurmaktadır.

Gıda yardımı ve uygulama için yapılması gerekenler şunlardır.

· Bölgenizde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına giderek, yemek yardımı başvurusunu yapın.

· Gelir durumunuzu ve diğer koşullarınızı değerlendirme sürecini başlatın.

Gıda yardımında en önemli kıstas, aile halkının gelir gider dengesinin düzeyidir. Asgari ücretin üçte birinden az bir gelir var ise, o haneye gıda yardımı yapılır. Başvurunuz kabul edildiğinde gıda yardımı ilgili birim tarafından ulaştırılacaktır.

Bakanlıktan resmi bir açıklama beklemeksizin başvurular yapılabilir. Ayrıca büyükşehir belediyeleri ve vakıflar da gıda yardımlarıyla ailelere destek vermeye devam etmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP