DOLAR

32,4080

0.18%
EURO

35,4016

0.19%
ALTIN(gr)

2.325,59

0,29%
BİST 100

%
3200 TL Ödemenin Sahibi Bu Defa Öğrenciler Olacak Duyurunun Ardından Bayram Havası Yaşandı
  • Finans 365
  • Finans
  • 3200 TL Ödemenin Sahibi Bu Defa Öğrenciler Olacak Duyurunun Ardından Bayram Havası Yaşandı

3200 TL Ödemenin Sahibi Bu Defa Öğrenciler Olacak Duyurunun Ardından Bayram Havası Yaşandı

Her şeyin pahalılaşması sonucu öğrenciler zor dönemlerden geçiyor. Ancak devlet öğrencileri yalnız bırakmayarak öğrencilere ödeme yapacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:02
3200 TL Ödemenin Sahibi Bu Defa Öğrenciler Olacak Duyurunun Ardından Bayram Havası Yaşandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çeşitli kanallarla ödeme sağlayacak olan devlet öğrencileri bu zor dönemde yalnız bırakmıyor. 1500 TL’den 3200 TL’ye kadar ödeme sağlayacak olan devletinbaşvuruları sabit değil. Farklı kanallarla yapılacak ödemede her kurum kendi kuralını kendi koyacak. Ancak temel birkaç kural her kurum için aynı olacak. Ödemeler sadece üniversite öğrencilerinikapsamıyor. Buna göre ilkokuldan itibaren ödeme talebinde bulunabilecek. Ödemelerin büyük bir kısmı karşılıksız olurken bazı kurumlarda cüzi miktarda geri ödeme alınacak. Her kurum kendi kuralını koyacağından dolayı bazı kurumların geri ödeme sistemi farklı olabilecek. Bunların hepsi hukuk çerçevesinde devlet tarafından belirlenebilecek. Ödemeler başvuruların hemen ardından gerçeklesek.

Şehit-Gazi Yakınları Yakinen Takip Edilecek

Kurumların hemen hemen hepsi öğrencilerin başları durumlarını belgelemesini talep edecek. Başarılı olan öğrenciler diğer öğrencilere göre 1-0 önde olacak. Transkript başarılı durumunu belirlemede önemli olacak ayrıca transkriptle eş değer başka evraklarla da dikkate alınacak. Ayrıca ailelerin durumu da dikkate alınacak. Haneye giren gelirin alt sınırı yine kurumlar tarafından belirlenecek. Ancak devletin sınırı çizmiş olduğu muhtaçlık durumu varsa başka araştırmalara gerek kalmayacak. Babanın ya da eve gelir getiren bir büyüğün vefatı bazı kurumlar için önemli bir detay olacak. Şehit-gazi yakını olmak da aynı şekilde değerlendirilecek. Ödemeler ise belirtilen IBAN bilgilerine aktarılacak. Bazı kurumlar duruma göre bir banka ile anlaşıp tüm öğrencileri o bankaya yönlendirecek. Ödeme sıralaması TC kimlik numarasına göre yapılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP