DOLAR

32,3758

0.16%
EURO

34,9832

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,28

0,22%
BİST 100

%
İş Başvurusu Kabul Edilmeyen Ali Babacan, Yeni Parti Kurmaya Karar Vermiş
  • Finans 365
  • Gündem
  • İş Başvurusu Kabul Edilmeyen Ali Babacan, Yeni Parti Kurmaya Karar Vermiş

İş Başvurusu Kabul Edilmeyen Ali Babacan, Yeni Parti Kurmaya Karar Vermiş

Son dönemde adını sıkça duyduğumuz Ali Babacan AKP’den ayrılmasının ardından bir çok iş başvurusu yaptığı ortaya çıktı. Ali Babacan görevde olduğu sürede iş başvurusunda bulunduğu ve bir cevap alamadığı iddia edildi. İşte Ali Babacan iş başvurusu macerası.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:02
İş Başvurusu Kabul Edilmeyen Ali Babacan, Yeni Parti Kurmaya Karar Vermiş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni parti kurmasına kesin gözüyle bakılan Ali Babacan için şok iddialar ortaya atılmaya başladı. Ali Babacan’ın “Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı gibi görevlerde bulunan Ali Babacan görevinden ayrıldıktan sonra Dünya Bankası Grubu eski başkanına mektup yazarak iş başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Ulusal basına yansıyan haberlere göre Babacan, iş başvurusunda bulunmaya görevdeyken karar vermiş ve kabinden çıkarılacağına kesin gözüyle bakıyormuş.

Ali Babacan’ın yazdığı mektupta, “ 13 yıllık devlet adamlığı süresinin sona erdiğini ve mektubu yazdığı kişiye şükranlarını iletmesi dikkat çeken satırları oldu. Zoellick Laureate’ye yazılan mektuptan sonra, Laureta’nın başkanlığını yaptığı üniversiteye rektör olarak atanması için baskı yaptığı ve Ali Babacan’a övgüler dizerek Rektör yada Mütevelli Heyetinde yer almasını istediğini kaydedildi.

Zoellick’ten istediği yardımı alamayınca yeniden yurt içinde çalışmalara hız veren Babacan’ın son dönemde kabinede yer almak istediği ancak Başkan Yardımcısı olmak istediği siyasi kulislerde dolaşmaya başlamıştı.

Katıldığı bir televizyon programında Bülent Arınç, Babacan’a iki önemli görev verildiğini ancak kabul etmediğini söylemiş program sonunda Arınç’ın Kırgızistan’da devleti yeniden yapılandırılması için

Türkiye’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ali Babacan’ı önerdiği ancak Babacan’ın bu teklifi kabul etmediğini söylediği iddia edilmişti. Babacan’ın parti kurmakta geç davranması Başkan Yardımcılığı için zaman kazandığı mevcut sistemde tek başkan yardımcısı olduğu ve kendisine bu görevi verilmesi durumunda kabineye girmeyi kabul edeceği iddia edilmişti.

İşte O Mektup

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP