3 Maaş Birden Alabilirsiniz! Milyonlarca Vatandaş Bu Haktan Yararlanabiliyor!

3 Maaş Birden Alabilirsiniz! Milyonlarca Vatandaş Bu Haktan Yararlanabiliyor!

ABONE OL
18 Aralık 2022 19:09
3 Maaş Birden Alabilirsiniz! Milyonlarca Vatandaş Bu Haktan Yararlanabiliyor!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Milyonlarca Vatandaş Bu Haktan Yararlanabiliyor! 3 Maaş Birden Alabilirsiniz! Bazı hallerde 1 kişinin 2 hatta 3 maaşa yakın emekli maaşı alabildiğini biliyor musunuz? Bunu nasıl yapabilirsiniz? Gerekli şartlar ve başvuru ile ilgili detaylar haberimizde. Birçok kişi bu hakka sahip olduğu halde başvurmadığı için bu haktan yararlanamıyor. Peki ne yapmak gerekiyor? Gerekli şartlar neler?

Emekli Vatandaşlarımıza müjde 3 maaş alabilirsiniz. Bazı şartlarda emekliler maaş sayılarını 2’ye hatta 3’e çıkartabiliyorlar.

Peki nasıl oluyor, hangi şartlarda maaşınızı arttırabiliyorsunuz, ama başvuru yapmalısınız, eğer başvurmazsanız sistemde arada kaynayabilirsiniz. Detayları mutlaka okuyun ve öğrenin, detaylar haberimizde.

Vefat eden eş veya anne-baba maaşını alabiliyorsunuz, özellikle kadın emeklilere bazı şartlarda çift maaş hakkı tanınıyor. Dul ve yetimlere de bu maaşlardan verilebiliyor.

Dul kavramına erkekler de giriyor. Çoğu emekli aldığı maaşın kesilmesinden korktuğundan veya hiç haberi olmadığından 2. veya 3. maaş için başvuru yapmıyor. veya bilmediği için ikinci, hatta üçüncü maaş hakkını aramıyor.

3 Maaş Birden Nasıl Alabilirsiniz!

Emekli kişi hangi kurumdan emekli olursa olsun, vefat eden eşinden dul aylığı ile ikinci maaşı alabiliyor.

Alınan maaşların tutarları ise vefat eden eşin durumuna göre değişiyor. SSK ve Bağ-Kur’lu olursa yüzde 50’si Emekli Sandığı ise yüzde 75 oranında ikinci maaş alınabiliyor.

Kadın vefat eden eşi için dul aylığı alabilirken, vefat eden babasından da yetim aylığı alabiliyor. Yine emekli olarak çalışan kadın da, vefat eden eşinden de aylık alarak maaş alarak sayısını 3’e çıkartabiliyor.

Fakat bazı durumlarda kadının eş veya anne baba aylıklarından birini tercih etmesi gerekebiliyor. 2 veya 3 maaş alma hakkına sahip olan emeklinin bu maaşın bağlanması için Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvurması gerekli.

Devletin bu konuya da bir düzenleme getirmesi an meselesi.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP