DOLAR

32,5458

-0.01%
EURO

34,9083

0.12%
ALTIN(gr)

2.425,25

0,10%
BİST 100

%
Banka Hesabı Olanlar Dikkat! Hesabınız Boşaltılmış Olabilir

Banka Hesabı Olanlar Dikkat! Hesabınız Boşaltılmış Olabilir

Nüfus ve polis memurunun da karıştığı vurgun skandalı ortaya çıkarıldı. Ne yazık ki bankada hesabı olanlardan tam 1 milyon lira çalındı! Detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:03
Banka Hesabı Olanlar Dikkat! Hesabınız Boşaltılmış Olabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çeteye bilgi veren 2 kamu görevlisi de soruşturma kapsamında göz altına alındı. Polis memurunun çete tarafından takip altına alınan kişilerin cep telefonu numaralarını bularak çeteye sızdırdığı, nüfus dairesinde çalışan memurun ise o müşterinin kimlik bilgilerini çeteye aktardığı ortaya çıkarıldı.

Siber suç çetesi ilk olarak hedefteki müşterinin bilgilerini alıyor, ardından da o kişi adına sim kart çıkartarak gerçek sim kartın iptal edilmesinin ardından bu numara üzerinden banka aranıyordu. Çete bankalarda bulunulan tüm paraları çekerken kredi kartı ile de internetten alışveriş yapıyordu.

Sim Kartı Bloke Eden Çete 1 Milyon Liralık Vurgun Yaptı

37 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği vurgunu İstanbul Siber Suçlar departmanı ortaya çıkardı. Yapılan milyonluk vurgunun ardından son derece organize çalışan siber suç örgütü çıktı.

Vatandaşların bilgilerinin kamu görevlileri tarafından çeteye sızdırılması bankada hesabı olan kişilerde tedirginlik yaratırken sim kartın bloke edilmesi ile beraber vatandaşlar bu durumu fark edene kadar arada geçen 2 saatlik süre zarfında büyük vurgun yapıldı.

Banka Hesabı Olanlar Nelere Dikkat Etmeli?

Ne yazık ki yukarıda haberini paylaştığımız olayda vatandaşın yapabileceği hiçbir şey bulunmuyor. Çünkü siber dolandırıcılar vatandaşların tüm bilgilerini kamu bankalarından alırken cep telefonlarına gönderilen doğrulama kodları da sim kartları bloke edildiği ve yerine sahte kimlikle çete tarafından yenisi alındığı için hiçbir müdahalede bulunma imkanına sahip değil.

Bu noktada bankaların devreye girerek vatandaşın hakkını korumak adına yeni önlemler alması gerekiyor. Yani güvenlik önlemleri için artık herkesin Facebook sayfalarından dahi öğrenebileceği anne kızlık soyadı yerine daha ciddi önlemlerin alınması, çift doğrulama kodu, kişisel güvenlik soruları ve yanıtları gibi sistemlerin devreye girmesi, emniyet tarafında ise dolandırıcılara ağır cezalar verilmesi ilk etapta alınabilecek önlemler arasında yer alıyor.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP