DOLAR

32,5589

0.14%
EURO

35,0031

-0.11%
ALTIN(gr)

2.439,08

0,14%
BİST 100

%
Albayrak’ın Müjdesi Gerçekleşti! Sicil Affı Uygulandı!
  • Finans 365
  • Finans
  • Albayrak’ın Müjdesi Gerçekleşti! Sicil Affı Uygulandı!

Albayrak’ın Müjdesi Gerçekleşti! Sicil Affı Uygulandı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, geçen haftalarda yapmış olduğu açıklamada, banka sicilleri sıkıntılı vatandaşlara sicil affı uygulanacağını duyurmuştu. Beklenen af gerçekleşti! Vatandaşlar kredilerini kullanmaya başladılar!

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:03
Albayrak’ın Müjdesi Gerçekleşti! Sicil Affı Uygulandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sicil Affı Ne İşe Yarar?

Bankalarda kara listeye girmiş, kredi notu çok düşük ve sicili kabarık vatandaşlara uygulanan sicil affı; vatandaşın bu zor dönemlerde rahatlıkla bankalarla çalışabilmesi adına uygulanan tek seferlik sicil temizlenmesidir. Bu sadece sicili kötü ve kredi notu elde edememiş kara listede ki vatandaşlara ihtiyaçlarını gidermeleri amacıyla bankalardan kredi çekme imkanı sunulur. Sicil affı sayesindevatandaş dilediği bankadan devletin şart koştuğu miktarlarda kredi ve banka ürünleri kullanabilir. Bu uygulama Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, pandemi döneminde toplu ödemeleri birikmiş ihtiyaç sahibi vatandaşlar için düzenlenmiştir.

Albayrak Müjdeyi Duyurdu!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, oluşan tüm gelişmeleri de göz önünde bulunduraraktan, yetkili mercilere talimatı vermişti ve bu talimatla beraber, 9 aylık bir sürede kredi kullanmamış vatandaşlar için tek sefere mahsus kredi sicil affı getirilmişti. Ardından sicil affına uğrayan vatandaşlar, anlaşmalı bankalardan 5 bin ila 15 bin TL arasında ki kredilerini çekmeye başladı.

Vatandaş Parasına Kavuştu!

Kredi sicil affı kapsamında, başvuru yapan vatandaşların sicilleri temizlendi, düşük notlu olanların puanları silindi ve artık rahatlıkla anlaşmalı bankalardan kredilerini kullanabiliyorlar. Bu düzenleme korona virüs salgın dönemi için geliştirildi ve vatandaşların toplu ödemelerini kapatmaları amacıyla verildi. Vatandaş faturalarını, kiralarını, taksitlerini kapatarak bu parça parça olan borçları tek bir banka çatısı altında birleştirme fırsatı elde etti.

Uygulama Devam Ediyor Mu?

Kredi sicil affı düzenlemesi kısa bir süre daha devam ediyor. Anlaşmalı bankalar ise;

Halk bank,

Vakıf bank,

Ziraat bankası

Vatandaşlar bu bankalardan 5 bin ila 15 bin TL arasında ki kredilerini kullanmak için başvuru yapabilmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP