DOLAR

32,5676

0.14%
EURO

34,9750

-0.15%
ALTIN(gr)

2.439,32

0,14%
BİST 100

%
Kamu Bankalarından Tam Kapanmaya Özel Bomba Kampanya

Kamu Bankalarından Tam Kapanmaya Özel Bomba Kampanya

Devlet uzun zamandır vatandaşlar için bankalarla bir araya gelmiyordu. Sessizlik bitti ve bankalarla devlet buluştu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:03
Kamu Bankalarından Tam Kapanmaya Özel Bomba Kampanya
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gerçekleşen buluşmada yaşanan tam kapanmada vatandaşları mali olarak nasıl toparlarız sorusunun cevabı bulundu. Kalıcı bir çözüm şimdilik olmasa da geçicim ancak kuvvetli çözümlerle vatandaşın sırtındaki yükler alınmaya çalışılıyor. İlk etapta devlet desteklerini verecek ve devlet desteklerinden yararlanamayan ya da yeterli gelemeyen vatandaş kendilerini belli edecek. Ardından da kreş kampanyası ortaya çıkarılacak. Kredi kampanyasından milyonarca vatandaşın yararlanması beklemiyor çünkü şartlar oldukça esnek tutuldu. Esnek tutulan bu Şartların işsiz vatandaşlara, kepen kapatan esnafa yaraması bekleniyor. İlk olarak faizi oranları hakkında bilgi veren bankalar kredileri %0.42 oranıda faizle vermeyi planladıklarınım açıkladı. Ancak duruma göre faiz oranlarını daha da düşesi mümkün. Bu da vatandaşların gerekli mercilerinden getireceği evraklara bağlı olacak.

Şubelere Gitmeye Gerek Yok

Diğer bir konu ise bankaların ödem planı olacak. Ödeme planları noktasında oldukça esnek davranacak olan bankaların ödemeleri 4 yıla pay etmesi vatandaşları oldukça sevindirdi. İlk 6 ay ödem alamayacak olan bankaların kredi limitleri ise oldukça yüksek belirledi. Buna göre 52 bin TL’ye kadar kredi almak kamu bankalarından mümkün olacak. Başvur şartları için kişilerin 18 yaşından büyük olması ve düzenli bir gelirinin olması aranırken öte yandan düzenli geliri olan ancak maddi durumu yerinde olmayan vatandaş içn banka kefil uygulamasını yürürlüğe koyabilir. Buna ek olarak kara listede olmanız bu kredi kampanyası için sorun teşkil edecek bir durum değil. Başvuranların tamamı önemline şekilde devam edecek bundan dolayı mobil uygulama ve internet bankacılığı önem kazandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP