Başvuruda Bulunan Herkese Hibe Desteği Veriliyor, Başvuru Tarihini Kaçırmayın

Başvuruda Bulunan Herkese Hibe Desteği Veriliyor, Başvuru Tarihini Kaçırmayın

Eğer hibe desteğinden yararlanmak istiyorsanız başvurular 31 Aralık 2020 tarihine kadar geçerli, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Kırsal Kalkınmanın Desteklenmesi adına Mali Destek Programı kapsamında 3 şehirde çalışmalara başlandı. İşte tüm detayları…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:03
Başvuruda Bulunan Herkese Hibe Desteği Veriliyor, Başvuru Tarihini Kaçırmayın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konu ile ilgili başvurular 31 Aralık 2020 tarihine kadar alınabilecek, 2010 yılından bu yana destek verdiklerini açıklayan ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci bölgedeki destek miktarının tam 550 milyon Tl’ye ulaştığını açıkladı. Destek ise tarım üzerine yapılıyor bu yüzden en çok Sivas, Kayseri ve Yozgat bölgeleri için veriliyor.

Peki Öncelikleri Neler?

Programda ayrıca birkaç öncelik olduğu da açıklandı. Bu önceliklere göre özellikle kırsal alanda tarım ve hayvancılık odaklı kadın topluluğunun artması, kooperatifleşmenin desteklenmesi ve bu sayede kurumsal yapılara kavuşmak hedefleniyor. Ayrıca ata tohumlarına verilen önemin artması da amaçlanıyor. Tarım ile ilgilenen kesimin büyük bir çoğunluğunun erkek olduğunu düşünürsek kadın istihdamın arttırılması da destekleniyor.

Ülkemizde bulunan binlerce yerel ata tohumu büyük öneme sahip, bunların tekrar ortaya çıkarılmaması ve kaybedilmemeleri için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu program sayesinde ata tohumlarının kullanımı için gereken ağların tekrar kurulması sağlanmış olacak. Üretim, paketleme ve çiftçi buluşması ile ağların kurulması planlanıyor.

Proje kapsamında verilen destek ödemelerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar 31 Aralık 2020 tarihine kadar başvuruda bulunabilir. Bu kapsamda proje başına en az 250 bin en fazla ise 1 milyon Tl ödeme yapılacak. Bu sayede kırsal kesimde yaşamında da kolaylaşması ve şehre göçlerin azaltılması planlanıyor. Geri dönüşler 2021 yılında belli olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP