1.998 TL Almak İsteyen Vatandaşlar SGK’ya Akın Etti Anında Ödemeler Gerçekleştirildi

1.998 TL Almak İsteyen Vatandaşlar SGK’ya Akın Etti Anında Ödemeler Gerçekleştirildi

ABONE OL
25 Ocak 2023 08:06
1.998 TL Almak İsteyen Vatandaşlar SGK’ya Akın Etti Anında Ödemeler Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Valiliklerce gerçekleşecek olan ödemede ihtiyaç sahibi vatandaşların tümünü başvurusu alınacak Birçok kalemde gerçekleşecek olan ödemede belli şartlar da gözetilmiş olacak. En çok ihtiyacı olan vatandaş ödemelerden yararlanabilecek. Aynı ödemeden iki kez yararlanmak mümkün olmasa da başvuru durumuna göre bu durum da esnetilebilecek. Özellikle yaşlılar ve engelliler için yapılacak ödemede bu iki grubun mağdur olmaması için çalışılacak. Yaşlılık aylığı olarak a isimlendirilen aylığı almak için belli şartlara uyulması gerekiyor. İlk olarak hiçbir kurumdan destek, ödeme alınmaması gerekiyor. Ayrıca sigortalı işte çalışan yaşlılara bu ödeme yapılmayacak. Bu ödemenin amacı hiçbir şekilde destek almayıp muhtaçlık sınırında olan yaşlıları himaye edebilmek.

Sistemden Tüm Aileler Takip Edilecek

Bu aylıklara e olarak çocuğu lup da eğitim gören vatandaşlara yönelik çalışmalar da yapılacak. Eğitim hayatının hangi kademesinde olunursa olunsun her çocuğa ödeme yapılacak. Okul öncesi eğitim alan öğrencilerden başlayıp lisans hayatına devam öğrencilere kadar uzanan zincir için ödem planı oluşturuluyor. Barınak, gıda yakacak konusunda da hassas çalışan devlet bunlar üzerine yapılan başvuruları ivedi şekilde sonuçlandırıyor.

Destek ödemesi almak isteyen vatandaşların kendilerinin ödeme yapması bekleniyor. Aile dışından bir başkasının başvur yapması ya da ev ile alakalı olmayan birlerinin form doldurup teslim etmesi talep edilmiyor. Geliri olmayan ailelere yönelik olan bu ödemelerin takibi de devlet tarafından yapılacak. Sigortalı işe başlandığı an ödemelerin büyük kısmı kesilecek.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP