Ayrı Başvuru Yapma Derdi Ortadan Kalktı! Tüm Ödemeler Tek Seferde Alınacak

Ayrı Başvuru Yapma Derdi Ortadan Kalktı! Tüm Ödemeler Tek Seferde Alınacak

ABONE OL
12 Şubat 2023 00:46
Ayrı Başvuru Yapma Derdi Ortadan Kalktı! Tüm Ödemeler Tek Seferde Alınacak
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşların şu sıralar en büyük derdi destek ödemelerine yapılan başvurular. Prosedürler vatandaşların canını sıkıyor. İşte detaylar… Devlet destekleri artarak devam ederken yeni bir sorunda anında peyda oldu. Vatandaşlar devamlı ilgili sitelerde devlet desteklerini takip ediyor ve her ödeme için farklı başvurular yapamaya devam ediyor. Ancak o kadar çok devlet desteği ve devlet desteği kadar form var ki vatandaşlar hangi desteğe ne zaman başvuru yaptığını hatırlamaz hale geldi.

Prosedür işlemlerin bu kadar uzun sürmesi ve vatandaşı yorması verilen devlet desteğinin özelliklerini de gölgede bırakmaya başladı. Aynı niteliğe sahip devlet desteklerinin farklı başvuru formları ve süreçler olması vatandaşların ödemeyi geç alamsına da sebebiyet veriyor. Bu durumu yakın zamanda değerlendiren devlet yeni bir çalışma yapma ihtiyacı hissetti. Buna göre aynı mahiyete sahip ödemeler tek bir formda bulaşacak ve iki ödeme aynı anda yapılmaya çalışılacak.

Yaş Sınırı Olmayacak

Her ödeme için bunu getiren devlet bunu ilk olarak muhtaçlık aylığın ile yaşlı aylıklarını birleştirerek hayata geçirecek. Bilindiği üzere yaşlılık aylığı yaşı 65’i aşan ve emeklilik aylığı almayan her vatandaşa veriliyor. Buna ek olarak SGK temelli hiçbir ödemenin de alınmış olması gerekiyor. Bu ödemenin aynısı engelli vatandaşlara da yapılıyor ve engelli vatandaşlar için yaş problem olmuyor. Sadece engel durumunun belirtilmesi gerekli olacak. Bu iki aylıktan birini alamayan vatandaş ise devlet tarafından muhtaçlık aylığına yönlendiriliyor. İki farklı ödemenin mahiyeti bu kadar yakınken bunların başvuruları ayrı ayrı alınmayacak ve tek bir formda birleştirilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP