DOLAR

32,3277

0.23%
EURO

35,1188

-0.05%
ALTIN(gr)

2.301,70

1,08%
BİST 100

%
Maaşın 24 Katına Kadar Devlet Desteği Geliyor!

Maaşın 24 Katına Kadar Devlet Desteği Geliyor!

Maaşın 24 katına kadar devlet desteği duyurulacak. Vatandaşların zor günleri atlatmaları için maaşın 24 katına kadar duyurulacak devlet desteği detayları belli oluyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:03
Maaşın 24 Katına Kadar Devlet Desteği Geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemler içerisinde evlenecek kadınları en çok ilgilendiren konular arasında çeyiz parası her geçen gün gündemimiz de yerini alıyor. Evlilik hazırlığında olan çiftler için devlet tarafından verilecek toplu ödeme sayesinde derin bir nefes alarak çeyizini tamamlayabilir. Halk tarafından çeyiz parası bilinmesinin yanı sıra SGK tarafından yetim aylığı alan bireylerin faydalanma hakkına sahip olabilmektedir.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında eğer kız çocuk resmi olarak evli değil ise yetim aylığı alabilme hakkına sahiptir. Ancak resmi olarak evlendikten sonra yetim aylığında kesinti yapılacak ve evlilik ödeneği alma hakkına sahip olacaktır. Bunun sonucunda yetim aylığı alan lakin evlenme çağına erişmiş kadınların yetim aylığı kesilecek aynı zamanda maaşlarının yaklaşık 24 katına denk gelecek şekilde toplu ödeme çeyiz parası almaya hak kazanacaktır.

Çeyiz Parası Almak İçin Gerekli Olan Şartlar Nelerdir?

Çeyiz parası desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşlar SGK’dan ölüm yetim aylığı alması gerekmektedir.

Ancak çeyiz parasından sadece kadınlar yararlanmaktadır.

Evlenme ödeneğinden yararlanmak isteyen kadınlar için ön görülen yaş kısıtlaması bulunmamaktadır. Kız çocuklarının evlenmesinin ardından 5 yıl içinde bu parayı alma hakkına sahip olabilmektedir.

Anne veya babasından yetim aylığı alan vatandaşlar eğer ikinci bir evliliğini yapıyor ise çeyiz parası ödeneğinden faydalanamayacaktır.

SGK’ya yazılı olarak çeyiz parası talebinde bulunması gerekmektedir. SGK tarafından bu para otomatik olarak verilmemektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP