DOLAR

32,5090

0.29%
EURO

34,5992

0.26%
ALTIN(gr)

2.493,70

0,44%
BİST 100

%
Avro Bölgesi’nde enflasyon düştü

Avro Bölgesi’nde enflasyon düştü

Avro Bölgesi'nde enflasyon 1.4 seviyesine geriledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:03
Avro Bölgesi’nde enflasyon düştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa ekonomisi güç kazandıkça enflasyon oranları düşüyor. Enflasyon oranlarının en düşük olduğu ülkelerden birisi olan ABD ve Japonya’da insanlar ürün alırken enflasyon sorunu çekmiyor.

Avro Bölgesi’nde ise enflasyon en düşük seviyede. Son dönemde AB’nin İngiltere ile yaşadığı büyük Brexit çıkışı problemine rağmen son derece güçlü ekonomiye sahip olması nedeni ile yatırımcılardan aldığı yatırım, Euro yatırımı artıyor, AB’ye olan güven artış eğilimi gösteriyor.

Enflasyon enerji kategorisinde %5.3 olarak gerçekleşirken AB’nin enerji üretimi konusuna bundan sonra daha fazla odaklanması ve kendi kendine yetecek enerjiyi üretmesi gerektiği belirtiiyor.

Rusya’dan aldığı doğalgaz nedeni ile ABD’nin tepkisine maruz kalan Almanya, doğalgaz almaya devam edecek olduğunu açıklamıştı.

Gıda ürünleri Avro Bölgesi’nde enflasyon problemi yaşamayan ürünler arasında.

Avro Bölgesi’nde gıda, akollü içecekler ve içecekler için enflasyon %1.8, Türkiye’de enflasyon oranları ise %20’nin üzerinde seyrediyor ve alınan ürünlerin fiyatı Avro Bölgesi’ne göre çok daha hızlı ve daha fazla değişiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP