DOLAR

32,5016

-0.13%
EURO

34,9374

0.27%
ALTIN(gr)

2.435,26

0,51%
BİST 100

%
İşsize, Esnafa, İşsiz Kalana, Çalışana, Emekliye 1000 TL Sosyal Yardımı Başvurusu
  • Finans 365
  • Gündem
  • İşsize, Esnafa, İşsiz Kalana, Çalışana, Emekliye 1000 TL Sosyal Yardımı Başvurusu

İşsize, Esnafa, İşsiz Kalana, Çalışana, Emekliye 1000 TL Sosyal Yardımı Başvurusu

Korona virüs desteği maddi devlet yardımı dağıtılıyor. Aile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ihtiyaç sahiplerine yapacakları biner liralık maddi desteğin dağıtıldığını kapsamın genişletilerek devam edeceğini açıkladı. İşte ayrıntılar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:03
İşsize, Esnafa, İşsiz Kalana, Çalışana, Emekliye 1000 TL Sosyal Yardımı Başvurusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korona virüsü belası sonrası devlet, sosyal devlet olmanın gerekliliklerini yapmak adına harekete geçti. Öncelik dar gelirli ve gelirsiz olan grup. Toplamda 5 milyona yakın vatandaş yararlanacak.

İşte Detaylar:

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında sosyal yardımlaşma dayanışma vakıfları aracılığıyla ihtiyaç durumuna bağlı olarak en alt kesime 2 milyar liralık yardımı acilen dağıtacaklarını söyleyip yardımın en geç nisan başı verileceğini ifade etmişti. Birinci yardım paketi sahiplerini buldu. Şimdi ek olarak 2.3 milyon kişiye daha 1000 liralık yardım yapılacak.

Bakan Selçuk’un Açıklamalarından

“43 değişik sosyal yardımlaşma programımız var. Bu süreçte de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla en alt kesime acilen 2 milyarlık yardımı dağıtacağız ki bu süreçte daha dayanıklı, daha dirençli olabilsinler. Zaten onların kayıtları var, anında transfer edeceğiz. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yeni başvuru halinde, yeni bir talep geldiğinde onları da karşılayacağız.” demişti.

En Geç Nisan Sonu

Periyodik olarak yardım yapılan 2 milyon vatandaş bulunduğunu, bu 2 milyon kişiye söz konusu yardımı dağıtacaklarını belirten Selçuk, “Hedefimiz 2 milyar lirayı, martın sonuna gelmeden, en geç nisan ayı başında dağıtmak” demişti. Şimdi 2.3 milyon kişiye daha dağıtılacak ve o yardımlarda nisan ayı sonuna yetiştirilecek deniyor.

1500 TL’lik Emekli Aylığı Nisanda

Bakan Selçuk, “Nisan ayından itibaren en düşük emekli maaşını 1000 liradan 1500’e çıkarmış olacağız” dedi. Selçuk, bu konuda TBMM sürecinin bulunduğunu, sürecin tamamlanmasının ardından nisan ayında maaşların yatırılacağını kaydetti.

Kısa Çalışma Esnetilecek

Bakanı Selçuk, kısa çalışma ödeneğinde, bütün sektörlere daha fazla fayda sağlaması için belirli koşullarda esneklikler sağlayacaklarını bildirdi. Bu konuda Meclis’te yasal düzenleme yapılacağını ifade eden Selçuk, bu düzenlemenin unsurlarından birinin ‘süre’ olacağını söyledi. Selçuk, salgın nedeniyle mağazalarını geçici süreyle kapatan perakendeciler ile kreşlerin de kısa çalışma ödeneğinden yararlanacağını sözlerine ekledi.

Selçuk, “İşverenlerimizi de velilerimizi de bu süreçte mağdur etmeyeceğiz” dedi.

‘SGK ve İŞKUR’a dijital gelin’

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) dijital ortamda 200’e yakın hizmet sunduğunu belirten Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, şöyle devam etti:

“SGK ve İŞKUR’un birçok hizmetine dijital ortamda ulaşabiliyorsunuz. Bütün vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Özellikle kamu işçi alımlarında lütfen başvurularınızı birimlerimize, binalarımıza gelerek değil, İŞKUR’un sayfasında yapın.”

Hayırseverler İle İhtiyaç Sahiplerinin Bir Araya Geldiği Platform

https://www.facebook.com/groups/sosyalyardimlasmavedayanisma/

Yukarıdaki gruba üye olarak sesinizi duyurabilir, derdinize derman bulabilirsiniz.

Koronavirüs’le mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı diğer destekler aşağıdaki gibidir.

Korona virüsü sorunu kısa süre içerisinde son bulmazsa devlet vatandaşa yapacağı yardımları arttırabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP