AKP’den Borçlu Vatandaşlara Müjdeli Haber: Borcunu Ödeyemeyenlere Özel Paket!

AKP’den Borçlu Vatandaşlara Müjdeli Haber: Borcunu Ödeyemeyenlere Özel Paket!

Borçlarını ödeyemeyen vatandaşlara AKP'den müjdeli haber geldi! Borcunu ödeyemeyen vatandaşlara özel paket fırsatı sunuluyor, bu fırsattan kimler yararlanabilir? Özel paketten yararlanabilme şartları nelerdir? Başvurular nasıl yapılacak? Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:03
AKP’den Borçlu Vatandaşlara Müjdeli Haber: Borcunu Ödeyemeyenlere Özel Paket!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adalet ve Kalkınma Partisi vekilleri mecliste yeni bir destek paketini gündeme getirdiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kısa çalışma ödeneği iş kollarını seçmede tam yetki verildi. Geçici olarak uygulanan iş sözleşmeleri işten çıkarma yasağı kapsamından çıkartıldı, aynı zamanda istihdam kalkanı paketi sonbahar dönemine kalmasıyla birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi vekilleri meclise 8 başlıktan oluşan bir torba paketini meclis gündemine getirdi. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne mensup 4 milletvekili 10 maddeden oluşan kanun teklifi sunuldu. Çalışma hayatının normalde dönmesi için geliştirilen bir madde doğrultusunda kısa çalışma ödeneğinden normal çalışma düzenine geçen işyerlerine primler yardım olarak dağıtılacak. Ücretsiz izin yardımından normal çalışmaya geçen sigortalı vatandaşlar için de bu yardım geçerli olacaktır. Bu yardımdan gereksiz faydalanan şirketler tespit edilip yardım miktarı üzerinden gecikme yaptırımı ödeyecekler.

İşsizlik Sigortası Fonu Prim Zammı

İstihdam kalkan paketinin büyük bir içeriğe sahip olması planlanmakta, 10 maddeyi içeren istihdam kalkan paketi sonrası yeni bir ekonomi paketi üzerinde çalışılacağı duyuruldu. Daha önce işsizlik sigortası fonu prim zammı, işveren ve işçiye prim zammı fonda yer alacak denmişti fakat bu pakette yerini bulamadı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP