DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Üniversiteye Yeni Başlayacak Olanların Merakla Beklediği Soru! KYK Başvuruları Başladı Mı? ​​​​​​​
  • Finans 365
  • Gündem
  • Üniversiteye Yeni Başlayacak Olanların Merakla Beklediği Soru! KYK Başvuruları Başladı Mı? ​​​​​​​

Üniversiteye Yeni Başlayacak Olanların Merakla Beklediği Soru! KYK Başvuruları Başladı Mı? ​​​​​​​

Üniversiteye ilk kez kayıt olanlar, merakla KYK burs, yurt ve kredi başvurularının başlama tarihini bekliyor. Geçen sene yurt başvuruları 19 Ağustos’ta başlamıştı. Bu sebeple özellikle yurtta konaklamak isteyen öğrenciler bu konuya odaklanmış durumda. Kredi ve Yurtlar Kurumunun öğrenim kredi ve bursundan faydalanmak isteyen üniversiteliler, başvuruları kaçırmak istemiyorlar. Peki, KYK başvuruları ne zaman başlayacak? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:03
Üniversiteye Yeni Başlayacak Olanların Merakla Beklediği Soru! KYK Başvuruları Başladı Mı? ​​​​​​​
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KYK Yurt ve Öğrenim Kredisi/Bursu Nedir?

Kredi ve Yurtlar Kurumu; her sene üniversiteye yeni başlayan öğrencilere yurt, burs ve kredi imkânı sağlamaktadır. Öğrenim kredisi, öğrencinin öğrenim süresi boyunca aylık olarak, devletten borç aldığı paradır. Öğretim süresi bittikten 2 sene sonra krediyi alan kişi, bu parayı devlete ödemek zorundadır. Öğrenim bursu ise, öğrenciye öğrenim süreci boyunca verilen geri ödemesiz paradır. Bu öğrenciler, yurt başvurusu yaptıkları takdirde öğrencilik hayatı boyunca KYK yurdunda kalma imkânına sahip olabilir.

KYK Başvurusu Nasıl Yapılır?

Geçen yıl 19 Ağustos’ta yurt, 16 Ekim’de burs başvuruları başlamıştı. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından başvuruya açılan KYK başvurularının bu senede, tüm sınavlar bitip kayıtlar yapıldıktan sonra açılması bekleniyor. Bu sebeple bu sene ki yurt başvurularının eylül ayının ikinci haftasında, burs başvurularının ise ekim ayının ilk haftasında başlayacağı düşünülmekte. Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve yurt başvuruları E-Devlet üzerinden yapılabilmektedir.

KYK Burs ve Kredi Ödemeleri Başladı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, yükseköğretim öğrencilerinin Eylül ayı burs ve kredi ödemelerine bugün itibariyle başlandığını bildirdi. T.C kimlik numarasının son hanesine bağlı olarak dağıtılan KYK ödemeleri, son hanesi sıfır olanlarla 6 Eylül’de ödenmeye başladı. KYK burs ve kredi ödemelerini bekleyen öğrencilere ödemeler, 6 ila 10 Eylül arasında yapılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP