DOLAR

32,5741

0.02%
EURO

34,9249

0.04%
ALTIN(gr)

2.430,11

0,02%
BİST 100

%
Kötü Haber Bankalardan! Faiz Oranlarına Zam Geldi!

Kötü Haber Bankalardan! Faiz Oranlarına Zam Geldi!

İhtiyaç kredisi veren bankalar faiz oranlarına zam yaptı. Oldukça fazla yükselen faiz oranları vatandaşı zor duruma sokuyor. %1.09’dan başlayan faiz oranlarıyla kredi veren bankaların son faiz oranları haberimizde… İşte detaylar…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:04
Kötü Haber Bankalardan! Faiz Oranlarına Zam Geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankalar pandemi süreciyle birlikte vatandaşı rahatlatmak için faiz oranlarını düşürdü bu da sektörün canlanmasına sebep olmuştu. Merkez bankasının faizleri sürekli indirmesi sonucunda ihtiyaç kredilerinin faiz oranları 0.79’a kadar gerilemişti. Daha sonra merkez bankası faizi sabit tutma kararı aldı bu durumda bankaların faizi yükseltmesine sebep oldu. Merkez bankasının ekonomiyi güçlendirmek ve piyasayı kontrol altına almak için adımlar atmaya başladı fakat bu durum faiz oranlarını olumsuz etkiledi.

İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

Merkez bankasının gerçekleştirdiği hamleler sonucu uzun süre 0.79 faiz imkanı sağlayan bankalar faizleri arttırmak zorunda kaldılar. Vadeli mevduat hesabı faiz oranları ile beraber kredi faiz oranları da yükseldi. % 1.0 bandı açıldı ve faiz oranları 1.09’dan başlayarak yükseldi. İhtiyaç kredisi için bu rakam en düşük %1.14’den başlıyor.

Başvurular Nasıl Yapılır?

Öncelikle kredi puanınızı öğrenmeniz gerekmektedir. Herhangi bir takıntınız bulunmaması durumunda başvuru yapabilirsiniz. Eğer kredi skorunuz 1100’ün altındaysa kredi başvurusu yapmayın ve kredi notunuzu yükseltin. Düzenli ödemeler yaptığınız sürece kredi notunuz yükselecektir ve her gün kredi notu sorgulamamanız bu konuda önem arz ediyor.

Kredi notu 1100 üzerinde olanlar kredi başvurusu yapabilir, ancak belgesiz kredi almak isteyenler 1300-1400 üzerinde kredi notuna sahip olması gerekir. Kredi notu düşük olanlar “kredi notunu dert etme sloganı” ile hizmet veren bazı bankaları tercih edebilirler ve internet üzerinden 40 bin TL’ye kadar kredi desteği alabilirler. Bu durumda bankalar ihtiyaç kredisi için vatandaşlardan ipotek edebilecekleri mal talebinde bulunabilirler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP