DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Arı Sütünün Kilosu Duyanları Şok Ediyor

Arı Sütünün Kilosu Duyanları Şok Ediyor

Arı sütü oldukça değerli ülkemizde kilosu 10 bin TL olarak satılıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:04
Arı Sütünün Kilosu Duyanları Şok Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Niğde Arıcılar Birliği Başkanı Mustafa Önal arı sütünün çok değerli bir besin olduğunu söyledi. Arı sütünün Türkiye’de 10.000 TL saldığını aktardı. Türkiye’de sadece yılda 3 ton arı sütü üretimini yapıldığını söyleyen Ünal 20 ton arı sütünün ise ithal edildiğini söyledi.

Ülkemizde arı sütü üretiminin çok sınırlı olduğunu söyleyen Mustafa Ünal arı sütü çok değerli bir ürün sadece işçi arılar arı sütü ile beslenir ana arıda işçi arılar gibi arı sütü ile beslendiği için biz arıcılar için son derece önemli bir üründür. İşçi ara 1 gram arı sütünü yemek suretiyle işçi arı olur ana arı da 3 gram arı sütü yer ve büyür gelişir. İşçi arının ömrü genel olarak 45 gündür ana arı ise arı sütü tüketiyorsa 5-6 yaşar biz arıcıların ve arılarımızın can sütü arı sütüdür. Türkiye’de kilosu 10.000 TL olarak satılmaktadır.

Türkiye’de arı sütü üretiminin arttırılması gerektiğini söyleyen Niğde Arıcılar Birliği Başkanı Ünal arı sütünün insan metabolizmasına çok fazla faydası var. Bağışık sistemini kuvvetlendiriyor mevsim değişiklikleri ve üst solunum yolu enfeksiyonlarında yaşanan gribal enfeksiyonların da önüne geçiyor. Ayrıca merhem olarak da kullanılıyor insan cildinin güzelleşmesine ve cilt hastalıklarının önlenmesi ne neden oluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP