DOLAR

32,4796

0.31%
EURO

35,0406

-0.18%
ALTIN(gr)

2.324,15

0,20%
BİST 100

%
Öğrenciler Bu Dönemde Çok Şanslı 821 TL Ödeme Geliyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Öğrenciler Bu Dönemde Çok Şanslı 821 TL Ödeme Geliyor

Öğrenciler Bu Dönemde Çok Şanslı 821 TL Ödeme Geliyor

Pandemi dolayısıyla işsiz kalan vatandaşlar evlerini geçindirmekte hayli sıkıntı yaşıyor. Devlet bu haneler içinde bulunan öğrencileri düşünerek yeni bir çalışma başlattı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:04
Öğrenciler Bu Dönemde Çok Şanslı 821 TL Ödeme Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre derslerinde başarılı olan öğrenciler destek ödemesinden yararlanabilecek. Ancak not kesin bir şart olmayacak. Başvuran öğrencilerin tamamının başvuruları değerlendirilecek. Temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan aileler eğitim gören çocuklarının masraflarını da karşılayamayacağından psikolojik olarak çöküntü yaşıyor. Yaşana bu çöküntü sebebiyle kimi zaman aileler doğru kararlar alamayıp çocuklarını esirgeme kurumlarına vermeyi bile düşünüyor. Devlet pandemi dönemiyle berber ailelerin bir arada olması ve bağların kuvvetli olması gibi noktalara inanılmaz önem veriyor. Aile bağlarına bu kadar önem veren devlet annenin çocukta ayrılmasına ya da ailelerin bu şekilde parçalanmasına müsaade etmeyerek yeni bir ödeme paketinin startını verdi.

Not Ortalaması Sanıldığı Kadar Önemli Değil

Okul öncesi eğitim gören çocuklardan başlayarak lisans eğitimi gören gençlere kadar ödeme verecek olan devlet belli şartları gözetmeyi planlıyor. Bu şartlar çok katı olmayacak. Şartların onulmasındaki amaç verilecek ödemenin gerçekten ihtiyaç sahiplerine gitmesi olarak açıklandı. Bundan sebep tüm başvurular titizlikle incelenecek ve gerekirse ailelere ekip gönderilerek yerinde incelemelerde bulunulacak. Ayrıca yine bu sebepten dolayı not ortalaması çok önemli olmayacak. Devlet bu ödemeyi yaparken belli noktalara öncelik tanıdı. Bundan dolayı haneye giren gelir genel not ortalamasından daha öncelikli ve gerekli olacaktır. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar eğer lisans öğrencisi ise tek başına başvuruda bulunabilir. Ancak lise ve aşağısında bulunan eğitim seviyeleri için velilerle başvuru yapmak zorunlu olacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP