Yeni Destek Paketleri Oluşturuldu İş Yeri Sahiplerini Yakından İlgilendiriyor

Yeni Destek Paketleri Oluşturuldu İş Yeri Sahiplerini Yakından İlgilendiriyor

Yapılan toplantılar neticesinde faiz oranlarına yapılan indirimler yine vatandaşa yaradı. Bu sayede borçlarını yapılandırma fırsatı yakalayan esnaflar başta olmak üzere diğer çalışma kollarına destekler devam ediyor. Özellikle ticaret, turizm, inşaat, tekstil, ayakkabı sektörü gibi yıl içinde fazla para akışı gerçekleştiren iş kolları mercek altına alındı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:04
Yeni Destek Paketleri Oluşturuldu İş Yeri Sahiplerini Yakından İlgilendiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yoğun İş Kollarına Destekler Devam Ediyor

Düzenleme hayata geçtiğinde iş yerinde on ve üzeri eleman çalıştıran esnafa ya da firmalara düşük faizle krediler verilecek. Düşük faizli kredilerin vadelerinde de esneklikler yapılacak. Pandemiden kaynaklı yaşanan ekonomik sıkıntıların bu şekilde toparlanacağı planlanıyor. Esnaflarla beraber insan emeğinin çok yoğun olduğu diğer iş kolları için de bu imkanlar sağlanacak. Faiz oranlarının düşmesiyle beraber bankaların tümü kendi verilerinde düzenlemelere gitti. Bu bankalar aracılığı ile verilecek olan kredi destekleri ilekendi işini yapan vatandaşa destek sağlanmış olacak.

İnşaat sektörü içinse ayrı bir çalışma yürütülüyor. Özellikle konut kredilerine uygulanan faiz oranlarının düşmesiyle vatandaşlar hızlı şekilde ev sahibi olmaya başladı. Artan bu taleple beraber inşaat firmaları zor durumda kalmaya başladı. İnşaat sektörünün ithalat ihtiyacının farkında olan devlet düşük kredili desteklerinçeşitleri, artırılırken faiz indirimi-dolar arasındaki dengeyi sağlayarak kolay ithalat yapılmasının da önünü açacak. Kentsel dönüşüm hususunda da harekete geçen devlet bu sebeple evsiz kalacak olan vatandaşa düşük kredili destekler sağlayarak vatandaşa teşvik etmiş olacak. Yeniden binalar yapmak yerine inşaat firmalarına ve vatandaşa sunulacak devlet destekleri ile var olan binalar güçlendirilerek piyasa dahil edilecek. Ekonominin bu şekilde dengelenmesi planlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP