DOLAR

32,3773

0.17%
EURO

35,0775

-0.02%
ALTIN(gr)

2.325,46

0,27%
BİST 100

%
EYT’liler İçin 3600 Günden Hemen Emeklilik Sistemi Görüşülecek! Çıkacak Sonuç Merakla Bekleniyor
  • Finans 365
  • Gündem
  • EYT’liler İçin 3600 Günden Hemen Emeklilik Sistemi Görüşülecek! Çıkacak Sonuç Merakla Bekleniyor

EYT’liler İçin 3600 Günden Hemen Emeklilik Sistemi Görüşülecek! Çıkacak Sonuç Merakla Bekleniyor

EYT ile ilgili gelişmeler anlık olarak takip ediliyor. Vatandaşın gözü kulağı EYT haberlerinde. EYT yasası ile yaşanan gelişmeler vatandaş tarafından anbean takip ediliyor. Peki EYT yasası ne zaman çıkacak? EYT yasası kimleri kapsayacak? İşte sondakika EYT haberleri.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:27
EYT’liler İçin 3600 Günden Hemen Emeklilik Sistemi Görüşülecek! Çıkacak Sonuç Merakla Bekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşın merakla beklediği EYT sorununda sona yaklaşılıyor. Emeklilikte yaşa takılanlar olarak adlandırılan ve prim gün sayıları bitmiş ancak yaş sınırının doldurulmasını bekleyen yüzbinlerce kişi son dakika eyt haberlerini takip ediyor. Son yaşanan gelişmelere göre meclise eyt için sunulan 3 yöntem genel kurulda görüşülmek üzere sevk edildi.

Meclise gönderilen 3 yöntem den birisi tüm EYT’lileri igilendiriyor. Bu yöntemde kadın ve erkeklerin emekli olması için gereken yaş şartı ortadan kalkıyor. Böylelikle prim gün sayısını ödeyen kadın ve erkek çalışanlar hemen emekli olmaya başlayacak. Peki yeni emeklilik yasası ve EYT ne zaman çıkacak.

Üzerinde çok durulan bir diğer konu ise 8 eylül 1999 öncesi işe başlayan sigortalıların durumu. Onlar 5 bin gün prim ödeme ve diğer şartları sağlamaları gerekiyor. EYT mağdurları için 24 ekim gelişmeleri yakından takip ediliyor.

Yeni yasama yılının 1 ekim itibariyle başlamış olmasıyla birlikte mecliste bazı milletvekilleri EYT konusunu gündeme getirmeye başladılar. Bu konuda EYT dernekleri ve hükümet kararlı yeni yıl girmeden EYT yasasısın çıkması bekleniyor.

EYT Yasası Ne Zaman Çıkacak?

Meclisin açılmasının ardından emeklilikte yaşa takılanlar için üç ayrı yöntem görüşülmeye başlanacak. Bu yöntemlerde yapılan değerlendirmelerde bir tanesi yasalaştırılacak ve sorun çözülmüş olacak. Mecliste sorunun uzaması halinde Cumhurbaşkanı KHK ile EYT’lilerin yasal düzenlemesini yıl sonuna kadar yapması bekleniyor.

EYT yeni formüller kimleri kapsıyor?

Mecliste görüşülecek EYT sistemleri arasında en dikkat çekici erkeklerde 55 kadınlarda 50 yaşını dolduran ve 10 yıl prim ödeyen herkes hemen emekli olabilecek. EYT yasasının bu yıldan geçerli olması halinde 1969 ve öncesi doğumlu olup ve 3600 gün prim ödemesi olan herkes emekli olabilecek.

İkinci yöntemde ise yaş sınırını aşmış ancak prim ödeme eksiği olanlara kademeli emeklilik yolu gözükecek. Buna göre erken emekli olan daha az prim ödediği için daha az maaş alabilir.

Üçüncü yöntemde ise 5 bin gün sigortalılık süresini tamamlayan herkes emekli olabilecek. Bu durumda kadın ev erkek yaş sınırı gözetmeksizin prim gün sayısını ödeyen ve 1999 öncesi sigorta girişi olanlar yararlanabilecek.

Emeklilik Hakkındaki tüm gelişmelerden anında haberdar olmak için;

Bizi Twitter’da Takip Edin => Finans 365

Bizi Facebook’ta Takip Edin => Finans 365

Android Uygulamamız => Finans 365

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP