DOLAR

32,6036

0.38%
EURO

34,7833

0.12%
ALTIN(gr)

2.495,08

0,45%
BİST 100

%
Faiz İndiriminden Hangi Hisseler (Sektör) Olumlu Etkilenir?
  • Finans 365
  • Borsa
  • Faiz İndiriminden Hangi Hisseler (Sektör) Olumlu Etkilenir?

Faiz İndiriminden Hangi Hisseler (Sektör) Olumlu Etkilenir?

Faiz indirimi beklentisi banka hisselerine olumlu yansıyor. Beta ağırlığı yüksek olan banka hisseleri de Borsa İstanbul endeksini yukarı taşıyor. Peki borsada işlem gören banka hisseleri hangileri?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:04
Faiz İndiriminden Hangi Hisseler (Sektör) Olumlu Etkilenir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün açıklanan Ağustos ayı enflasyon verileri sonrası yatay seyreden borsa banka hisselerinde yaşanan para girişi ile yükselişle kapandı.

Faiz oranlarındaki düşüş kredi kullanma oranını yükselttiği için bankalara yapılan kredi başvurularında artışlar gözleniyor. Bu yükselişte bankaların faiz gelirlerini yükselttiği için direkt olarak bilançolarına pozitif yansıyor.

2018’de yükselen faizler sonrası banka hisselerinde büyük düşüşler yaşanmıştı. Şimdilerde ise faiz indirimi beklentisi ile banka hisselerine olan talep artışından ötürü banka hisseleri değer kazanıyor. beta ağırlığı yüksek olan banka hisseleri de endeksin yükselişine neden oluyor.

Enflasyondaki düşüşün pay piyasalarına olumlu yansıdığını ifade eden analistler, 12 Eylül’de gerçekleştirilecek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde enflasyonun seyrinin yatırımcı kararları üzerinde etkili olduğunu, faiz indirimi beklentisinin banka pay piyasalarını desteklediğini aktardı.

12 Eylül’de yapılacak olan toplantı da bir fazi indirimi kararı çıkarsa banka hisselerinin daha hızlı hareket edebileceği uzmanlar tarafından ifade ediliyor.

Borsa yatırımcısı, özellikle banka hisselerine ilgisi olanlar şimdiden 12 Eylül’de gerçekleştirilecek olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına gözlerini çevirmiş durumdalar.

Borsada İşlem Gören Banka Hisseleri Hangileri?

– AKBNK ( Akbank )

– ALBRK ( Al Baraka )

– DENIZ ( Denizbank )

– GARAN ( Garanti BBVA )

– HALKB ( Halk Bankası )

– ICBCT ( ICBCT Bank )

– ISBTR ( İş Bankası B )

– ISCTR ( İş Bankası C )

– KLNMA ( Kalkınma Bankası )

– QNBFB ( QNB Finansbank )

– SKBNK (Şekerbank )

– TSKB ( Türkiye Sınai Kalkınma Bankası )

– VAKBN ( Vakıf Bank )

– YKBNK ( Yapı Kredi Bankası )

Faiz indiriminden olumlu etkilenecek bir diğer sektör ise emlak ve konut sektörü. Faiz indirimi Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisselerine de pozitif yansıma yapar. Canlanan konut sektörü de inşaat maddeleri üreten firmaları pozitif etkiler. Çimento, demir, boya vb. sektörler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP