Kadınlar İçin Düğmeye Basıldı Başvuran Herkese Dönüş Sağlanıyor

Kadınlar İçin Düğmeye Basıldı Başvuran Herkese Dönüş Sağlanıyor

Kadınlar için devamlı destek paketleri oluşturan devletten görülmemiş bir ödeme paketi daha geliyor. Daha önceden çalışmaları tamamlanan eşi vefat eden kadınlara sağlanan ödemelere bir yenisi daha eklenecek. Devlet desteği kapsamında olan bu ödeme ile 2 ayda bir 650 TL devlet desteği sağlanacak. Ayrıca birçok hak da sağlanmış olacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:04
Kadınlar İçin Düğmeye Basıldı Başvuran Herkese Dönüş Sağlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birçok İl ve İlçeden Talep Var

Kadınların özellikle pandemi dönemindeyaşadığı sıkıntılar devletin merceği altında. Bu sorunları azaltmak adına sağlanacak ödemeler ile birçok kadın mağdur olmayacak. Ödemelere ek olarak devam eden yardım paketleri ise 43 merkezde aktif şekilde devam ediyor. Eşi ölen kadınlarasağlanacak olan bu ödemeninamacı dul kadınlara bağlanan maaştan yararlanmayan kadınlara maddi anlamda destek olmak. 2 ayda bir olacak bu ödemeler için belirlene tutar ise 650 TL olarak açıklandı.

Başvurular ikamet edilenil ve ilçelerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca gerçekleştirilecek. Şahsi başvuruları kabul eden vakıf vekâleten işlem kabul etmeyecek. Aylık olarak 325 TL olarak belirlenen ödemelerin nasıl olacağı konusunda net bir açıklama gelmedi. Bu haktan faydalanmak isteyen kadınlarıneşlerinin vefat etmiş olması ve üzerlerinde maaş olmaması gerekiyor. Dilekçe ile gerçekleştirilecek başvurular hızlı şekilde işeme konacak. Pandemiden dolayı mesai saatleri ve yoğunluk gibi faktörlerde göz önüne alınacak. Yeni yıl gelmedenbaşvuruların açılması bekleniyor. Başvurular açıldıktan sonra vakıfa giderek dilekçe ile şahsen başvuruda bulunulması gerekiyor. Gereken bilgiler tam ve doğru şekilde iletildikten sonra işlemler başlatılacak. Kısa zamanda ise başvuru sonuçları duyurularak ödemeler gerçekleştirilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP