DOLAR

32,5817

0.08%
EURO

35,0244

0.43%
ALTIN(gr)

2.422,58

-0,01%
BİST 100

%
Emekli Maaşınızın Yükselmesi İçin Tek Dilekçe Yeter!
  • Finans 365
  • Finans
  • Emekli Maaşınızın Yükselmesi İçin Tek Dilekçe Yeter!

Emekli Maaşınızın Yükselmesi İçin Tek Dilekçe Yeter!

Emeklilik hayalleri ile geçen yıllar sonunda, maaşların alınacağı günler geldi. Fakat verilen ücretler çalışma hayatınızda kazandığınızın çok altında. Şimdi hayat nasıl idame ettirilir kaygısı taşımamak için bir dilekçe oluşturmanız yeterli! İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:04
Emekli Maaşınızın Yükselmesi İçin Tek Dilekçe Yeter!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli Maaşınızı Yükseltmek mümkün mü?

Alınan ikramiyelere ve promosyonlara ek olarak bir takım şartlar sağlanıyorsa emekli aylığınız yükselebilir. Alacağınız maaşı yükseltmenin bazı farklı yolları bulunuyor.

2000 yılı öncesine ait çalışmalar değerlendirilirken yalnızca prim ve kazanç değil, yaş durumu da aylıkları etkiliyor. 2000 öncesi kadınlar için 50 yaş ve erkekler için 55 yaş sonrası çalışmaya devam edilen her bir yıl maaşlarını %1 oranında arttırır. Kadınlar 55 yaşında emekli olduğunda ise %5 daha yüksek aylık bağlanır. Emeklilik halinde en avantajlı olan çalışma şekli SSK’dır. bu nedenle genellikle Bağkur’dan SSK ya geçişler yapılır. 2000 öncesi Bağkur kaydı olan iş sahipleri SSS’ya geçip emekli olduklarında %15 fazla aylık alır.

Alınan aylık maaşlar, emeklilik aylığını belirleyen en önemli olgudur. Bu sebeple gerçek maaşın resmi olarak bildirilmesi hayati önem taşır. Maaşın asgari ücretten gösterilmesine izin verilmemelidir. Maaşları ne kadar tavandan bildirir iseniz o kadar kazanırsınız.

Ayrıca maaşı yetersiz kalan emeklilere kira ve ikramiye yardımı da sağlanmaktadır. Başvuru sahibi sigortalı bir işte çalışmıyorsa, dul,yetim veya emekli maaşı almıyorsa; herhangi bir araç veya gayrimenkul bulunmuyorsa ve gelir testi yoksulluk sınırı altında çıkarsa bu yardımları almaya hak kazanır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP