DOLAR

32,5090

0.29%
EURO

34,5992

0.26%
ALTIN(gr)

2.493,70

0,44%
BİST 100

%
2 Yaşına Kadar Tüm Çocuklara 3 Bin TL Verilecek

2 Yaşına Kadar Tüm Çocuklara 3 Bin TL Verilecek

Açıklamaya göre çocuklara belli bir döneme kadar ödem verecek olan devlet şartları açıkladı. Açıklana şartlar arasında değişik veriler mevcut. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:04
2 Yaşına Kadar Tüm Çocuklara 3 Bin TL Verilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anneler özellikle çalışmaya başladıktan sonra gözleri arkalarında kalıyor. Evlatları için endişelenen anneler için çözüm devletten geliyor. Anneler için kreş ve bakıcı desteği sunacak olan devlet bazı şartları da açıkladı. Her anneye ve her çocuğa ödeme yapmayacağını açıklayan devlet pilot bilge uygulaması yapmayacağını da belirtti. Pandeminin 2. Dalgasından sonra girilecek hızlı normalleşme süreci vatandaşların bakıcı ve kreş ihtiyacını oldukça artırdı. Bu ihtiyacı karşılamam için yetkililer kreş ve bakıcı destek ödemelerin sayılarını attırdı. Daha önce ayrılan ödeneğin miktarını 2 katına çıkaran devlet her aileye bir bakıcı veya her çocuğa bir kreş parolasını sağlıklı şekilde işletiyor.

Pilot İl Uygulaması Kaldırıldı

Ödemelerin yapılması için çocukların en fazla iki yaşında olması gerekiyor. Bu yaş aralıklarındaki her çocuğa ister kreş ister bakıcı desteği söz konusu olacak. Annelerin istihdam edilmesi açısından evlatlarıyla ilgilene birinin olması çok öneli. Bundan dolayı devlet bakıcılar için de kıstaslar getirdi. Buna göre bakıcı devletin kayıt ettiği bir sistemde var olmalıdır ve bakıcılığını yapacağı aile ile aynı ilde bulunmalıdır. Bu şartları sağlamayan bakıcılarla da devlet anlaşamayarak bu bakıcılara ödeme yapmayacak. Anneler ise bu destekten yararlanmak istiyorsa verilen asgari ücretin üçte biri gelmeli, anne sigortalı çalışmalı ve anne halihazırda iş sahibi olmalıdır. Şartları dağlayan anne ve bakıcı eşleştirilerek ödemeleri gerçekleştirilecek. Ödeme 3 bin TL olacak şekilde hesaplandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP