Kendi İşini Kurmak isteyen Kadınlara Devletten İnanılmaz Destek 45 Bin TL Ödeme Yapılacak

Kendi İşini Kurmak isteyen Kadınlara Devletten İnanılmaz Destek 45 Bin TL Ödeme Yapılacak

Kadınların çalışmasını destekleyen devlet kendi işini kuracak kadınlar için ödeme yapmayı kararlaştırdı. Buna göre 45 bin TL ödeme yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:04
Kendi İşini Kurmak isteyen Kadınlara Devletten İnanılmaz Destek 45 Bin TL Ödeme Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özellikle yemek ve hizmet sektöründe çalışacak kadınlar için düzenlenen hibe destek programı çok kapsamlı olacak. Yapılan açıklamaya göre önce eğitim programına tabii tutulacak olan hanımlar ardından projelerini jüriye sunmuş olacak. Sunulan projeler içinden ilk üçe girecek olan projelere 45 bin TL’den başlayan ödemeler yapılacak. 15 yaş ile 55 yaş arasındaki kadınların katılabileceği programda devam zorunluluğu olacak. Tam katılım göstermeyen kadınlar proje dışı sayılacak. Eğitimlerin online olarak gerçekleşmesi planlanıyor. Kademeli olarak gerçekleşecek programda puan bazlı çalışma prensibi uygulanacak. İlk çalışmanın ardından verilecek puanlara göre kadınlar elenecek ya da kalmaya devam edecek.

Tüm Türkiye Katılabilir

Programın ikinci yarısına katılmaya hak kazana katılımcılara bir süre daha eğitim verilmesi söz konusu. Eğitimlerin hemen ardından jüriye gösterilmesi için proje hazırlıklarına girişilecek. Projelerin tamamlanmasının ardından online bir mezuniyet kutlaması yapılacak. Ve derece yapanların hibe destekleri açıklanmış olacak. Bu programa katılmak için ileride duyurusu yapılacak siteden başvuru yapılması gerekiyor. Başvuru onayı mail üzerinden vatandaşlara gönderilmiş olacak. Ardından sektörünüze ait eğitimlerin tümüne aralıksız katılmanız gerekecek. Eğitimlere katılmayan kadınların projeleri hiçbir şekilde değerlendirilmeyecek. Eğitimlerin hemen ardından teknik eleme yapılacak. Teknik elemeden geçen kadınlar kampa katılabilecek. Yapılacak bu çalışma 81 ili kapsayacak. Her ilden kadının katılımcı olması bekleniyor. Emekli olan kadınların katılımı mümkün olmayacak. Ayrıca iş kurmak isteyen kadınlarla beraber işini geliştirmek isteyen kadınlar da katılabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP