DOLAR

32,5375

-0.03%
EURO

34,8263

-0.13%
ALTIN(gr)

2.435,10

0,22%
BİST 100

%
4D’li Taşeron İşçiler İçin İstenen Zam Oranı ve Tarih Açıklandı
  • Finans 365
  • Gündem
  • 4D’li Taşeron İşçiler İçin İstenen Zam Oranı ve Tarih Açıklandı

4D’li Taşeron İşçiler İçin İstenen Zam Oranı ve Tarih Açıklandı

Taşeron işçilere yönelik devam eden çalışmalar sonucunda alınan kararlar Aile ve Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklandı. Açıklamalarla beraber zam oranları ve zammın verileceği tarih hakkında araştırmalar yeniden gündeme oturdu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:04
4D’li Taşeron İşçiler İçin İstenen Zam Oranı ve Tarih Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2.324 TL olarak belirlenen asgari ücretin altında alan çalışanlar yüzdelik dilim düzenlemesini merakla bekliyordu. TİS ile ödenen aylık maaşlarda ise beklenen zam oranları belirlendi. Alınan bilgilere göre netleşen zam oranları, %10 %12 %15 ve %17 olacak şekilde bekleniyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının atması beklenen adımla beraber zam oranları yeniden düzenlenip maaşlara yansıtılması bekleniyor. TİS açıklamalara göre toplantılardan olumlu sonuç bekliyor. Bu düzenlemelerle beraber kadrolu işçi sınıfına geçmeden önce alınan maaşların miktarı önem arz edecek. O dönemde alınan maaş ve zam asgari ücrete göre oranlanacak ve ödemeler bu rakamlara göre yapılacak. Taşeron işçilere yapılması gereken tediye ödemeleri Resmi Gazete ’de yayımlandı.

Tediye Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

Bu ödemelerin tarihi de belirlendi. 5. Taksitin 2020 yılında ödenmesi planlanıyor. 900 bini aşkın taşeron işçi Bakanlığın açıkladığı 14 Aralık 2020 tarihinde ödeme alacak. 4 ayrı taksit şeklinde ödenen tediyeler brüt ücrete göre hesaplanıyor. Bu meblağdan SGK pirim, ek gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılıyor. Asgari ücret alan çalışanlar tüm bu hesaplamalar ve kesintiler sonucu 3.646 TL ödeme alacak. Bu ödemeden tüm işçiler yararlanamayacak. 6772 Sayılı Devlet ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İlave Tediye Yapılması Hakkında Kanun kapsamında bulunan işçiler bu haktan yararlanabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP