DOLAR

32,5458

-0.01%
EURO

34,9083

0.12%
ALTIN(gr)

2.425,25

0,10%
BİST 100

%
Annelerin İstihdam Edilmesi Kolaylaştı Ödemeler Geliyor

Annelerin İstihdam Edilmesi Kolaylaştı Ödemeler Geliyor

Devlet her vatandaşın eşit şekilde istihdam edileceği bir ortam oluşturmaya çalışıyor. En çok kadınlar bu çizgiyi bozuyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:04
Annelerin İstihdam Edilmesi Kolaylaştı Ödemeler Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemde kadınların istihdama girmesi oldukça azaldı. Pandeminin de 3tkisi burada çok büyük ancak annelerin bu konuda daha çekimser olduklarını görüyoruz. Yapılan açıklamaya göre evladı olan kadımlar çocuklarından yana oldukça endişeli. Güvenilir şekilde bir yere emanet etmek oldukça zor. Devlet bu açmazları yıkmak için yeni bir ödemeye start verdi. Buna göre anneler için duruma göre ya kreş ya da bakıcı desteği verilecek. Anneler bu şekilde kolaylıkla çocuklarını bırakabilecek ve iş gücüne katılı sağlayabilecek. Devlet istihdam alanı oluştururken oranın tam kapasite dolmasını bekler. Özellikle kadınların iş gücünde var olması ve erkeklere göre belli bir oranda kalması devlet yetkilerinin çok önemsediği bir şey. Bu dengeyi de yetkililer, annelerin sorumluklarını azaltarak kurmaya çalışıyor.

Ödemeler Ayrı Ayrı Yapılacak

Annelerin çocuklarına düşkün olduğu bir gereç. Durum böyle olunca yetkilerin eğilmesi gereken alanın çocuklar olması gerekliydi. Yapılan açıkamaya göre ortalama 450 TL ödeme verecek olan devlet büyük şehirler için bu tutarın 800 TL’ye kadar çıkması beklemiyor. Bundan dolayı başvuru formlarını dikkatle incelenmesi gerekiyor. Doğru şekilde formları dolduran kadınlara şahane ödemeler geliyor. Başvuru formları E Devlet üzerinden doldurulabilir ve başvuruyu oradan tamamlayabilirsiniz. Başvurulardan sonra ödemeler hemen Ziraat Banaksına yatırırmış olacak. Anneler bu ödemeden yararlanma istiyorsa öncelle çocukları iki yaşını geçmiş olmalıdır. 1 yaşına kadar gelen çocuklar için bakıcı ve kreş desteği gibi seçenekler sunulurken 1 ila 2 ya arası için sadece kreş seçeneği sunuluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP