Kaymakamlıktan 3 Ayrı Destek Ödemesi Talimat Verildi

Kaymakamlıktan 3 Ayrı Destek Ödemesi Talimat Verildi

Vatandaşlara dört koldan destek ödemeleri götürülmeye devam ediliyor. Son hamle kaymakamlıktan geldi. Devlet idari birimlerle diyaloğu katiyen kesmiyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:04
Kaymakamlıktan 3 Ayrı Destek Ödemesi Talimat Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaptığı saha çalışmasını bu sayede gerçekleştiren devlet belediye ve kaymakamlıklarla iş yapmaktan asla yüksünmüyor. Son yapılan çalışma ile devlet vatandaşlar için kaymakamlıklarla iş birliğine gitti. Başvurular da dahil olmak üzere süreci komple kaymakamlık yürütecek. Sosyal Yardımlaşma ev Dayanışma Vakfıyla ortaklaşa çalışılacak olan kaymakam evine gıda, yakacak, giyecek girmeyen aile bırakmayacak. Tüm çalışmasını bunun üzerine inşa eden yetkililer gece gündüz demeden aile taraması yapıyor. Binlerce vatandaşın evini bu kapsamla ziyaret edecek olan yetkililer barınma için de harekete geçecek. Gidilen evde tamiratlık bir durum söz konusu olduğunda devlet oraya anında müdahale edecek. Tamirini yapamadığı evde vatandaşı o şekilde bırakmayacak olan yetkililer devletle kontağa geçip vatandaşları prefabrik evlere geçirecek.

Tek Bir Yol İzlenmeyecek

Gıda destekleri ise yer yer koli yer yer nakdi olacak. Nakdi gıda desteği çoğunlukla yapılacak bir uygulama. Ancak zamanı daralması ve ihtiyacın artması noktasında kolilerle de çıkarma yapacak olan yetkililer ilerleyen zamanlarda tüm yerleşim yerinde aynı uygulamayı güdecek. Yakacak destekleri de yine aynı şekilde olacak. Kış aylarının zor gelen kısmı gittikten sonra nakdi yakacak yardımından ziyade direkt yakacak alma şeklinde vat adaşa destek sağlanacak. Tüm haneler bu bağlamda kayıt altına alınacak. Gözden kaçan aile olmayacak ve aynı yardım aynı aileye iki defa gönderilemeyecek. Giyecek yarımı ise kartlarla sağlanacak. Belirlen firmaların para kartları verilip o limitin doldurulması istenecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP