DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya’ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya’ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikili görüşmeler için Rusya'ya gidiyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:04
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya’ya gidiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve Rusya arasında işbirliğini artırmak ve Suriye konusu ile S-400 konusunu görüşmek için Putin’le Moskova’da buluşacak.

İşbirliğini artırmak için yapılacak olan toplantılarda Rusya ve Türkiye arasında yaşanan ikili problemler masaya yatırılacak ve S-400 konusu görüşülecek. Rusya ile S-400 konusunu özel olarak görüşecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Moskova’da 2 gün kadar kalabileceği tahmin ediliyor.

Erdoğan’ın Putin ile yapacak olduğu görüşmede Suriye durumu dışında ABD’yi ele alabileceği ve ABD-Rusya-Türkiye ilişkisinde Suriye konulu görüşmelerde bir sonuç çıkması mümkün.

ABD’nin Türkiye’ye Patriot satma isteği ve NATO’dan çıkarılma tehdidi nedeniyle S-400 konulu görüşmenin büyük önem taşıdığı belirtiliyor. ABD yönetiminin S-400 alması durumunda Türkiye’nin NATO’dan çıkarılacak olduğunu neredeyse açık olarak belirtmesi sonrasında Türkiye’nin 2 karar arasında tek karar vermesi istenmiş ve ya NATO, ya da S-400 arasında kesin bir karar vermesi istenmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya’da yapacak olduğu görüşmelere mevcut kabineden bazı bakanların eşlik edecek olduğu açıklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP