DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Annelere 3 Farklı Ödeme Birden Geliyor Bebekler Bayram Edecek
  • Finans 365
  • Finans
  • Annelere 3 Farklı Ödeme Birden Geliyor Bebekler Bayram Edecek

Annelere 3 Farklı Ödeme Birden Geliyor Bebekler Bayram Edecek

İhtiyaç dahilinde ödeme yapan devlet yeni bir destek paketi için çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan açıklamalar anneleri sevindirdi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:04
Annelere 3 Farklı Ödeme Birden Geliyor Bebekler Bayram Edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anne bebeğin durumuna göre destek ödemesi verecek olan devlet şartlarını ve ödeme planını oluşturdu. Her 3 ödemede 1 yıl boyunca devam edecek. Ve 1 yılın sonunda ödemelerin kendiliğinden eksilmesi bekleniyor. Verilecek ödemelerin tümünde annelerin SGK’lı olması bekleniyor. Çalışan annelere yönelik olan destek ödemesinde babaların SGK’lı olması gerekmiyor. Verilecek ilk ödeme doğum parası olarak kayıtlara geçti. Buna göre çocukların doğun sırası bu ödemelerde belirleyici olacak. İlk doğan çocuğa 300 TL verecek olan devlet ikinci doğan çocuğa 400 TL ve diğer doğumlara 600 TL ödeme verecek. Bir anne 3 doğum yaptığı taktirde 1 yıl içinde her ay 1300 TL ödeme alabilecek. Ayrıca ikiz ve üçüz doğumlar için bu meblağın artması bekleniyor.

Ödemeler Sadece Anneye Yapılacak

Bir diğer ödeme ise çocukların 2 yaşına kadar alacağı doğum parası olacak. Maddi olarak sıkıntılı olan ailenin başvurması beklene ödemelerde aylık 150 TL ödenecek. Bu ödemde çocukları 2 yaşına gelmesine kadar sürecek. Annenin bu ödemde SGK’lı olması ve 2 yaşına gelemmiş çocuğunun kimlik belgesiyle beraber SGK’ya başvuruda bulunması gerekiyor. Bir diğer ödeme ise süt parası olarak açıklandı. Yeni doğum yapan annelerin başvurmadı gereken bir ödeme olan süt parası aylık 202 TL olacak. SGK’ya başvuru suretiyle alınacak ödeme yine PTT aracılığıyla sadece annelere ödenecek. Annenin yakınları ya da eşi bu ödemeyi PTT’den çekemeyecek

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP