DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Berat Albayrak Az Önce Açıkladı! KDV İadesine Yeni Sistem Geliyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Berat Albayrak Az Önce Açıkladı! KDV İadesine Yeni Sistem Geliyor

Berat Albayrak Az Önce Açıkladı! KDV İadesine Yeni Sistem Geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bütçe görüşmeleri kapsamında yapmış olduğu konuşmasında KDV iadelerine ilişkin yeni bir sistem geleceğini açıkladı. Yeni sistem hakkında bazı detaylar paylaşan Berat Albayrak, KDV iadelerinin çok daha hızlı ödemeyi önceleyeceklerini bildirdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:05
Berat Albayrak Az Önce Açıkladı! KDV İadesine Yeni Sistem Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Maliye Bakanlığı’nın 2019 bütçe görüşmeleri kapsamında açıklamalarda bulundu.

TBMM Plan ve Bütçe komisyonunda yapmış olduğu açıklamalarında KDV iadelerine değinen Bakan Albayrak’ın kamuoyu ile paylaştığı detayları sizlerle paylaşıyoruz.

KDV İADELERİNDE YENİ SİSTEM

KDV iadelerine ilişkin olarak Maliye Bakanı Berat Albayrak yeni sistemin nasıl çalışacağını açıkladı. Bu kapsamda mükelleflerin belirli şartları sağlamaları durumunda, KDV iade tutarlarının yüzde 50’sinin yapılacak ilk kontrollere göre 10 gün içinde iade edilmesini sağlayacaklarını bildirdi. Bakan Albayrak’ın KDV iadesine dair yapmış olduğu konuşması.

“Belirli şartları sağlayan mükelleflerimizin yeminli mali müşavirlerce hazırlanmış KDV iadesi tasdik raporuyla talep ettikleri KDV iade tutarlarının yüzde 50’sinin yapılacak ilk kontrollere göre 10 iş günü içerisinde teminat alınmaksızın iade edilmesini, kalan tutarın daha sonra yapılacak kontroller çerçevesinde iade edilmesini öngören çok daha hızlı ödemeyi öncelikleyecek yeni bir sistem oluşturacağız.”

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP